FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

PULA - Odluku o 30-dnevnom pritvoru te rješenje o pokretanju istrage protiv bivšeg makedonskog ministra unutarnjih poslova Ljube Boškoskog donio je danas istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanić, potvrdio je novinarima jedan od branitelja Boškoskog, pulski odvjetnik Rajko Branković. Boškoski je uhićen u utorak u Balama nedaleko od Rovinja zbog osnovane sumnje da je 2002. zapovjedio ubojstvo sedmorice ilegalnih imigranata iz Pakistana i Indije. Istražni zahtjev podnesen je za sedam kaznenih djela teškoga ubojstva. Boškoski, koji ima i hrvatsko državljanstvo, uhićen je nakon što je makedonsko pravosuđe njegov kazneni progon ustupilo Hrvatskoj.

SAVUDRIJA - Predsjednički kandidat Hrvatske stranke prava (HSP) Slaven Letica i potpredsjednik te stanke Tonči Tadić danas su na brodu, milju od sredine Savudrijske vale ili Piranskog zaljeva, potpisali Savudrijski memorandum. Tim dokumentom, potpisanim na brodu "Bukva" savudrijskog ribara Prima Ossicha, zahtijeva se da se kod razgraničenja na moru u Savudrijskoj vali ne odstupa od crte sredine sukladno članku 15 Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora. Potpisnici traže da Hrvatska probleme sa Slovenijom rješava posebno, a ne u paketu, koristeći pritom međunarodno pravo.

BJELOVAR - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, čelnici Hrvatskih šuma i direktor bjelovarske tvrtke "Hittner" Stjepan Hittner potpisali su na 12. Međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu u Gudovcu pokraj Bjelovara ugovor o proizvodnji 20 šumskih zglobnih traktora, vrijednih deset milijuna kuna. Tvrtka Hittner proizvest će za Hrvatske šume osam većih šumskih zglobnih traktora 72 V, te dvanaest manjih traktora 33 V.

NOVI VINODOLSKI - Početak berbe u vinogradima vukovarskog VUPIK-a u novljanskom polju Pavlomiru u Vinodolu svečano je danas označio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Na 18 hektara vinorodnih vinodolskih površina svojedobno su, prve godine Domovinskog rata, prognanici iz Vukovara počeli podizati vinograde. Danas plodove daje 70.000 trsa i od toga će se dobiti 35.000 litara kvalitetnog vina. Prvo je počela berba chardonnaya čija je razina sladora 18 do 20 posto optimalna i jamči kvalitetu prerade u vino. Idućih se dana planira berba bijeloga pinota, caberneta sovignona, te koncem rujna autohtone žlahtine.

RIJEKA - U prvih osam mjeseci ove godine na području Grada Rijeke je ostvareno 40.247 dolazaka gostiju, odnosno devet posto više nego 2003. te 79.255 noćenja ili šest posto više nego 2003, izvijestila je Turistička zajednica Grada Rijeke. Najviše noćenja na području Rijeke ostvarili su Talijani, Nijemci, Mađari, Francuzi, Slovenci te Srbi i Crnogorci. Strani turisti boravili su u Rijeci prosječno 2,1 dan. Najviše noćenja ostvareno je u hotelima, 67,5 posto te u kampu, 20 posto.

ZAGREB - Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano predvodi sutra u nacionalnom svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu svečanu misu na proslavi "Deset dana Sv. Nedjelje" koji se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora. Prigodno slovo tijekom središnjeg misnoga slavlja održat će i predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks. Ludbreg je poznato svetište Predragocjene Krvi Isusove, a povezano je uz čudesni događaj koji se zbio godine 1411. kada je tijekom mise, pretvorbe kruha i vina, Isusov kalež doista sadržavao tekućinu koja je imala boju naravne i vidljive krvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙