FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL: PRVO SUDJELOVANJE RH NA SASTANKU EU "VELIKA STVAR"

NEW YORK,3. rujna(Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova MiomirŽužul rekao je u petak kako je prvo sudjelovanje Hrvatske na sastankučlanica Europske unije "velika stvar" i predstavlja simbolički istvarno novo poglavlje u odnosima Hrvatske i svijeta.
NEW YORK,3. rujna(Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul rekao je u petak kako je prvo sudjelovanje Hrvatske na sastanku članica Europske unije "velika stvar" i predstavlja simbolički i stvarno novo poglavlje u odnosima Hrvatske i svijeta.

Ministar Žužul će u subotu kao prvi hrvatski ministar sudjelovati na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU što se u petak i u subotu održava u St. Gerlachu u blizini Masstrichta.

"Prvi put se Hrvatska u svojim odnosima s Europskom unijom nalazi za stolom na kojemu se priča, a ne da smo mi netko o kojem drugi pričaju, a mi eventualno čekamo iza vrata saznati o čemu se razgovaralo", rekao je Žužul novinarima u petak u New Yorku gdje je prethodno nazočio Konvenciji američke republikanske stranke.

"Mislim da je to objektivno ogroman korak kojega je Hrvatska napravila u zadnjih nekoliko godina", rekao je on.

Žužul će biti prvi hrvatski ministar koji će sudjelovati na ministarskom sastanku EU-a nakon što je Vijeće EU-a tijekom posljednjeg kruga proširenja uvelo praksu da na sastanke poziva i kandidate za članstvo što je Hrvatska postala 18. lipnja.

"To je i simbolički, a i realno govoreći novo poglavlje u odnosima između Hrvatske i svijeta", rekao je Žužul.

Žužul je rekao kako je najveći zadatak pred Hrvatskom trenutno formiranje pregovaračkog tima i početak pripreme za pregovore s EU-om.

Ministar Žužul je ocijenio da je realno očekivati da pregovori između Hvatske i EU počnu početkom ožujka iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙