FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL I JUŽNOAFRIČKI MINISTAR TRGOVINE POTPISALI OKVIRNI UGOVOR O TRGOVINSKOJ I GOSPODARSKOJ SURADNJI

PRETORIJA/ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar vanjskihposlova Miomir Žužul i ministar trgovine i industrije JužnoafričkeRepublike, Mandisi Mpahlwa, potpisali su u petak u Pretoriji Dvostranitrgovinski ugovor između dviju zemalja, koji predstavlja pravni okvirza gospodarsku i trgovačku suradnju te omogućuje poslovne odnose međutvrtkama dviju država.
PRETORIJA/ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i ministar trgovine i industrije Južnoafričke Republike, Mandisi Mpahlwa, potpisali su u petak u Pretoriji Dvostrani trgovinski ugovor između dviju zemalja, koji predstavlja pravni okvir za gospodarsku i trgovačku suradnju te omogućuje poslovne odnose među tvrtkama dviju država.

Potpisivanjem ovog ugovora ostvaruje se program gospodarske diplomacije koju je ministar označio jednim od pet prioriteta u djelovanju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Kako je priopćeno, ministar Žužul najavio je i skoro potpisivanje Sporazuma o suradnji između dvaju lučkih gradova Rijeke i Cape Towna, koji imaju vrlo pogodne luke za ostvarenje trgovačkog prometa u oba smjera.

Ministar trgovine i industrije Južnoafričke Republike rekao je kako je njegova zemlja sa simpatijama popratila hrvatski put prema Europskoj uniji i poželio Hrvatskoj i ministru Žužulu mnogo uspjeha u daljnjim procesima integracije.

U nastavku boravka u Južnoafričkoj Republici, izaslanstvo Republike Hrvatske imat će susrete s južnoafričkim poslovnim ljudima te s predstavnicima hrvatskih iseljenika u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙