FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŽUŽUL POZVAO JUŽNOAFRIČKE TVRTKE DA ULAŽU U HRVATSKU

ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul za posjeta Južnoafričkoj Republici pozvao je južnoafričketvrtke da iskoriste mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj jer ona ubudućnosti može osigurati pristup širem europskom tržištu, izvijestioje u utorak Business Report iz Johannesburga.
ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul za posjeta Južnoafričkoj Republici pozvao je južnoafričke tvrtke da iskoriste mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj jer ona u budućnosti može osigurati pristup širem europskom tržištu, izvijestio je u utorak Business Report iz Johannesburga.

Nakon potpisivanja ugovora o trgovinskoj i gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Južne Afrike u petak, a koji će osigurati okvir za promicanje gospodarske suradnje i trgovinske razmjene između dvije zemlje, Žužul je istaknuo da će ugovori s Hrvatskom ostati nepromijenjeni i nakon pristupanja te zemlje EU-u te pozvao ulagače da iskoriste priliku za sklapanje poslovnih sporazuma u razdoblju do ulaska Hrvatske u EU, prenosi južnoafrički Business Report.

"Hrvatska, mala zemlja s 4,5 milijuna stanovnika, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Europi i većinu prihoda crpi iz turizma", piše Business Report. Južna Afrika trenutno ima sporazum o slobodnoj trgovini s EU-om no ima izrazito malu trgovinsku razmjenu s Hrvatskom, južnoafrički izvoz manji je od 1 posto hrvatskog uvoza, napominje Business Report i dodaje da su južnoafričke tvrtke Denel i Reaseuro Worldwide angažirane na projektima razminiravanja u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙