FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPERACIJA U BESLANU ZAVRŠENA, PREKO DVJESTO MRTVIH

MOSKVA, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Operacija ruskih snaga u Beslanugdje je došlo do velike talačke krize "završena je" u noći s petka nasubotu, a ministarstvo zdravstva Sjeverne Osetije objavilo je da jeviše od dvjesto osoba poginulo.
MOSKVA, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Operacija ruskih snaga u Beslanu gdje je došlo do velike talačke krize "završena je" u noći s petka na subotu, a ministarstvo zdravstva Sjeverne Osetije objavilo je da je više od dvjesto osoba poginulo.

"Operacija je završena", rekao je dopisnik televizijske mreže NTV, navodeći generala Viktora Soboleva, zapovjednika 58. ruske armije koja je sudjelovala u operacijama.

"Više od 200 osoba poginulo je...ili kasnije umrlo od zadobivenih ozljeda", objavilo je ministarstvo.

General Sobolev također je rekao da su gotovo svi pripadnici skupine koja je otela taoce ubijeni, a neki su uhićeni. "Malo je vjerojatno da su neki još u bijegu", dodao je za NTV. Vjeruje se da je ukupno bilo četrdeset otmičara koji su u školi u Beslanu zatočili djecu, roditelje i nastavnike.

Međutim, agencija Itar-Tass objavila je da su četiri otmičara još u bijegu.

Ahmed Zakajev, glasnogovornik čečenskog vođe Aslana Mashadova, rekao je za britanski Channel 4 da otmičari nisu bili Čečeni.

Ministarstvo za izvanredne situacije priopćilo je da su ukupno 704 osobe hospitalizirane, od kojih 259 djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙