FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU ODOBRIO 600.000 EURA ZA OSNUTAK POSTROJBE EUROPOLA U RUMUNJSKOJ

BUKUREŠT, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija će odobriti600.000 eura za rumunjsku policiju u sklopu sporazuma o osnutku"nacionalne postrojbe Europola" u toj zemlji, priopćilo je u petakizaslanstvo Europske komisije u Bukureštu.
BUKUREŠT, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska unija će odobriti 600.000 eura za rumunjsku policiju u sklopu sporazuma o osnutku "nacionalne postrojbe Europola" u toj zemlji, priopćilo je u petak izaslanstvo Europske komisije u Bukureštu.

"Sporazum koji će se početi provoditi najkasnije za 12 mjeseci tiče se jačanja suradnje između policija u zemljama EU-a i rumunjske policije na području suzbijanja prekograničnog kriminala", navodi isti izvor.

Kako navodi izaslanstvo Komisije, stručnjaci država članica EU-a trebaju uskoro posjetiti Bukurešt kako bi "zajedno s rumunjskim partnerima radili na jačanju ustroja koji sudjeluju u međunarodnoj policijskoj suradnji".

Rumunjska koja se nada da će u EU ući u siječnju 2007., još treba uskladiti svoje zakone s europskim na području suzbijanja kriminala, istaknulo je izaslanstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙