FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BESLAN: ŽENE SAMOUBOJICE OKRUŽENE DJECOM PRIJETE DA ĆE SE RAZNIJETI BOMBAMA

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Dvije žene samoubojice su navodnookružene djecom ispred škole u Beslanu i prijete da će se raznijetibombama, javila je u petak ruska televizija NTV.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Dvije žene samoubojice su navodno okružene djecom ispred škole u Beslanu i prijete da će se raznijeti bombama, javila je u petak ruska televizija NTV.

Prema neslužbenim podacima, neka djeca su ubijena. Ruska novinska agencija Interfax javlja da su otmičari otvorili vatru na skupinu djece koja je pokušala izaći iz zgrade škole, a televizija je prikazala snimke ozlijeđenih.

Ruska televizija također prenosi da su se neki od otmičara navodno presvukli u civilnu odjeću i tako pokušali pobjeći. Agencije navode da se vode borbe između terorista i ruskih vojnika i u obližnjoj stambenoj četvrti u Beslanu.

Helikopteri nadlijeću područje škole, odakle i dalje odjekuje pucnjava.

Beslan je gradić u kojem živi 30.000 stanovnika, a još uvijek nije poznat točan broj otete djece, učitelja i roditelja prvog dana škole u srijedu. Te su brojke varirale od 200 do više od tisuću talaca.

Radio Eho Moskve je javio da je 158 djece hospitalizirano.

Novinar poljske televizije, koji je izvještavao s lica mjesta, ozlijeđen je tijekom kaosa koji je izbio, a jedan ruski novinar je također ranjen i odmah mu je ukazana pomoć, javlja njemačka novinska agencija dpa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙