FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 3. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati.
ZAGREB, 3. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Vlada je jučer donijela Strategiju razvoja unutarnje financijske kontrole, kojom se to područje usklađuje sa standardima EU. Strategija predviđa trajnu financijsku kontrolu i u pripremi i nakon poduzimanja odluka, neovisnu unutarnju reviziju koja bi direktno odgovarala ministru, odnosno čelniku tijela državne uprave, te osnivanje Središnje harmonizacijske jedinice. Učinkovita unutarnja financijska kontrola u javnom sektoru već nakon godinu dana trebala bi donijeti pozitivne rezultate u boljem trošenju novca, učinkovitijoj i jeftinijoj državnoj upravi, istaknuo je ministar financija Ivan Šuker.

ZAGREB - Vijeće za telekomunikacije odlučilo je jučer produžiti rok za podnošenje ponuda na natječaj za koncesije u mobilnoj telefoniji sa 14. rujna na 27. rujna do 12 sati, kada će se ponude javno otvoriti. "Odluka o davanju ili nedavanju koncesija koje su predmet natječaja donijet će se 18. listopada ove godine", stoji u priopćenju Vijeća.

ZAGREB - Četiri sindikalne središnjice zatražile su jučer da Vlada u sklopu najavljene porezne reforme poveća neoporezivi dio plaće s 1.500 kuna na 2.000 kuna, a neoporezivi dio plaće utvrdi kao najnižu plaću u Hrvatskoj. Povećanje neoporezivog dijela plaće značilo bi za proračun 1,3 milijarde kuna manje, pa treba proširiti bazu poreznih obveznika kako bi se nadoknadio taj manjak, ističu Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Hrvatska udruga sindikata, Matica sindikata javnih službi i Sindikat usluga UNI-Cro, koji okupljaju više od dvije trećine sindikalno organiziranog radništva.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan najavio je jučer da će Klub zastupnika te stranke u Hrvatskom saboru zatražiti raspravu o stand by aranžmanu Republike Hrvatske s Međunarodnim monetarnim fondom, kako bi se razmotrile preuzete obveze i vladine namjere s tim u svezi. "Treba reći građanima što ih očekuje u iduće dvije godine", naglasio je Račan na konferenciji za novinare napominjući da će im se u zahtjevu za raspravom pridružiti i HSS-ovi zastupnici. Upozorio je da je aranžmanom s MMF-om Hrvatska preuzela krupne obaveze i da je, među ostalim, predviđena brza privatizacija cjelokupnog državnog portfelja koja bi se, izrazio je bojazan, mogla odvijati na način kao što je to bilo početkom 90-ih.

SPLIT/HVAR - Zrakoplov tipa zračnog traktora Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je sudjelovao u gašenju požara kod Jelse na Hvaru, srušio se jučer kod mjesta Svirče oko 14,10 sati, a pilot se uspio spasiti, potvrdila je mjesna policija. S prijelomom ruke i ključne kosti pilot je prevezen u Dom zdravlja u Jelsi, a zatim helikopterom u splitsku Kliničku bolnicu. Uzrok pada zrakoplova još nije poznat.

VARAŽDIN - Četrnaesta izložba vina "Vinova 2004.", na kojoj sudjeluju 54 izlagača iz zemlje i inozemstva s više od sto uzoraka vina, otvorena je sinoć u varaždinskom Starom gradu.

Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Varaždinska županija i grad Varaždin. Izložba je otvorena do 5. rujna.

SPLIT - U podrumima Dioklecijanove palače u Splitu sinoć je otvorena međunarodna likovna izložba "ArtiST Now" pod koncepcijskim naslovom "Jedan podzemni vrt", novi projekt Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, koji okuplja i relevantna imena inozemne likovne scene. Za prvo izdanje 23 umjetnika odabrala je Dragica Čakić, politologinja suvremene umjetnosti koja živi u Rimu. U Splitu se, tako, prvi put u Hrvatskoj predstavlja istaknuti nizozemski umjetnik Frank Uwe Laysiepen, poznat kao Ulay, a osim njega s inozemne scene sudjeluju Zorka Lednarova iz Slovačke, Roberta Silva iz Italije te Marina Gržinić i Aina Šmid iz Slovenije. Od hrvatskih autora tu su Ivan Kožarić, Sanja Iveković, tandem Penezić - Rogina, Goran Petercol, Gorki Žuvela i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙