FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 3. rujna

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zapetak, 3. rujna.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za petak, 3. rujna.

ZAGREB - U organizaciji The Economist Conferences održat će se 5. okrugli stol s hrvatskom Vladom, na kojem će brojni predstavnici međunarodne i hrvatske poslovne zajednice raspravljati o temama vezanima uz ekonomski i politički razvoj Hrvatske i regije. Tijekom okruglog stola održat će se niz rasprava o poticanju ekonomskog rasta i čuvanju makroekonomske stabilnosti, stimuliranju stranih ulaganja i jačanju konkurentnosti na međunarodnom tržištu, pridruživanju EU, hrvatskoj fiskalnoj politici, poreznoj reformi, stabilizaciji vanjskog duga i sl.

U sklopu okruglog stola održat će se rasprava o ključnim prioritetima i izazovima Vlade s premijerom Ivom Sanaderom (10,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)).

Također, direktor Economist Corporate Networka za Srednju Europu, Bliski Istok i Afriku Nenad Pacek održat će konferenciju za novinare (12,10 sati).

Skup će, kako je najavljeno, biti zaključen raspravom s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem o mjerama za ubrzanje i postizanje većih stopa gospodarskog rasta u Hrvatskoj (19,00 sati).

ZAGREB - Predstavnici resornih ministarstava, lokalne samouprave, Hrvatskog fonda za privatizaciju, sindikata, te predstavnici Mechel Željezare Sisak na sastanku u Ministarstvu gospodarstva razgovarat će o zahtjevu Mechel Željezare Sisak d.o.o., te razmatrati uvjete za sporazumni raskid kupoprodajnih ugovora. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (13,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

GUDOVAC - Na Sajamskom prostoru Gudovac biti će otvoren 12. međunarodni stočarski, gospodarski i obrtnički sajam, na kojem će se do 5. rujna predstaviti 340 izlagača, a uz domaće izlagače iz 18 županija predstavit će se i strani izlagači iz devet država. Sajam će se održati na 19 tisuća četvornih metara, a za vrijeme sajma bit će izložena najkvalitetnija grla krava, bikova, konja, koza, ovaca i svinja. U stručnom dijelu Sajma bit će održano 11 okruglih stolova, a prvog će dana sajma biti potpisan i Sporazum o stručnoj suradnji između bavarskih partnera, Hrvatskog stočarskog centra i Centra za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske (12,00 sati).

Organizatori sajma su Bjelovarski sajam, Hrvatski stočarski centar, suorganizatori Ministarstvo poljoprivrede, Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija, HGK Županijska komora Bjelovar i Obrtnička komora Bjelovar.

Sajam će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić (13,00 sati), dok će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković dodijeliti priznanja najuspješnijim stočarima u Hrvatskoj u 2004. godini (13,30 sati).

KRŠKO - Predstavnici Nuklearne elektrane Krško na konferenciji za novinare govorit će o radu elektrane između dva remonta i remont elektrane u 2004. godini. (11,00 sati, Kulturni dom Krško).

ZAGREB - Zagrebački električni tramvaj (ZET) predstavit će 26 novih autobusa iz proizvodnog programa MAN-a i Mercedesa, kao dijela redovite obnove voznog parka. Tvrtka MAN Importer Hrvatska će ZET-u isporučiti 11 niskopodnih zglobnih gradskih autobusa MAN NG 313, a riječ je o prvim autobusima za gradski prijevoz putnika u Hrvatskoj s potpuno klimatiziranim putničkim prostorom. (13,30 sati, južno parkiralište Dinamovog stadiona - okretište tramvaja na Borongaju)

ZAGREB - U srpnju ove godine u Hrvatskoj su bile zaposlene 1.413.642 osobe, što je 0,7 posto više nego u lipnju, a pritom je u pravnim osobama bilo 1.098.142 zaposlenih ili 0,4 posto više nego u lipnju, objavio je Državni zavod za statistiku.

Broj nezaposlenih, pak, u srpnju je pao za 0,8 posto u odnosu na lipanj, i to na 293.275, a stopa registrirane nezaposlenosti u srpnju iznosi 17,2 posto.

Uz rast broja zaposlenih u pravnim osobama, u srpnju se bilježi i rast broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama.

ZAGREB - U Hrvatskoj se u ovoj godini (prema stanju od 20. lipnja) kod pravnih osoba i njihovih dijelova očekuje ukupan prirod pšenice od 247.163 tona, što je za 42 posto više od prošlogodišnjeg ostvarenog priroda, objavio je Državni zavod za statistiku.

Očekuje se i povećanje ukupnog priroda ječma i to za 29 posto, na 48.871 tona te zobi za 82 posto, na 4.960 tona.

ZAGREB - Tvrtka za trgovinu lijekovima i sanitetskim materijalom Medika u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila dobit u iznosu od 9,95 milijuna kuna, dok je isto razdoblje prošle godine poslovala s gubitkom od 1,5 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću te tvrtke koje danas prenosi Varaždinska burza.

Ukupni prihodi Medike u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci iznosili 942,6 milijuna kuna i povećani su u odnosu na isto razdoblje lani gotovo 7 posto, a u Medici ističu kako su ostvareni prihodi na razini planiranih.

VINKOVCI - Drvna industrija Spačva u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 6,49 milijuna kuna, što je smanjenje dobiti od 19,1 posto ili 1,5 milijuna kuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje, podaci su o poslovanju koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi.

Urednik: Darko Buković

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙