FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 26. KOLOVOZA

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 26. kolovoza.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 26. kolovoza.

ZAGREB - Jordanski premijer Faisal al-Fayez održat će službene razgovore s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom nakon čega će biti potpisan Ugovor između Vlade RH i Vlade Hašemitske Kraljevine Jordan o suradnji na području znanosti i tehnologije. Izjave za medije predviđene su za 11:30 sati u zgradi Vlade, Trg Sv Marka 2.

Predsjednik jordanske vlade posjetit zajedno s hrvatskim premijerom i Hrvatsku gospodarsku komoru gdje će biti potpisan Protokol o osnivanju hrvatsko-jordanskog poslovnog savjeta. (HGK, Roosveltov trg 2 u 15:00 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastat će se u 15:00 sati sa zamjenicom izvršne diektorice UNICEF-a Karin Sham Poo. Nakon susreta bit će izdano priopćenje za javnost.

SKOPLJE - Ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi do petka u radnom posjetu Makedoniji, održat će zajedničku konferenciju za novinare sa

zamjenicom makedonskog premijera Radmilom Šećerinskom u Ohridu. Nakon toga je predviđen posjet Svetom Naumu, a navečer povratak u Skoplje.

BUDIMPEŠTA - Slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl posjetiti će Mađarsku gdje će se sastati s mađarskim kolegom Laszlom Kovacsom. Tom prigodom bit će potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, te analizirane sigurnosno-političke prilike u svijetu i Europi, a osobito na Balkanu, Bliskom istoku i u Afganistanu.

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavlja, treći dan zaredom raspravu o prijedlogu Rezolucije za zabranu jednostranog i bezuvjetnog povlačenja tužbe Savezne Republike

Jugoslavije (SRJ) protiv osam zemalja članica NATO koje su 1999. bombardirale SRJ.

Tužbu je SRJ podnijela 1999. godine u vrijeme trajanja bombardiranja. Zastupnici očekuju da će skupština usvojiti zaključke, ali ne i rezoluciju koju su predložili radikali Vojislava Šešelja i socijalisti Slobodana Miloševića, stranaka čijim se čelnicima sudi na Haškom tribunalu. Srbija nema nadležnosti u međunarodnim pitanjima, već može samo iznositi mišljenje, dok o takvim pitanjima odlučuje državna zajednica Srbije i Crne Gore.

ABUJA - Nastavljaju se mirovni pregovori u Abuji, glavnom gradu Nigerije, između predstavnika pobunjenika u Darfuru i izaslanika sudanske vlade koji su odgođeni u srijedu nakon jednosatnog susreta. Malo prije odgode predstavnici pobunjenika bili su prihvatili dnevni red pregovora, koji je utvrdila Afrička unija, premda su imali primjedbe na svoje razoružavanje. Službeni predstavnik pobunjenika rekao je da će se o njihovu odbijanju da polože oružje razgovarati kada to pitanje dođe na dnevni red.

NAJAF - Najviši šijitski velikodostojnik u Iraku, veliki ajatolah Ali Husseini al-Sistani, koji se u srijedu vratio u domovinu iz Londona gdje se liječio, trebao bi predvoditi nacionalni marš prema Najafu kako bi se okončale trotjedne borbe između američke vojske i snaga odanih radikalnom kleriku Moqtadi al Sadru u tome svetom šijitskom gradu. S obzirom na golem utjecaj koji al Sistani ima na iračke šijite, njegov povratak mogao bi imati ključnu ulogu u razrješenju višetjednog krvoprolića zbog sukoba šijitske milicije i američkih vojnika potpomognutih snagama iračke vlade.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Renata Tomašević

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙