FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA I TUŽITELJSTVO ISTRAŽUJU NABAVU 210 VATROGASNIH VOZILA

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Policija po nalogu Državnogodvjetništva provodi istragu koja bi trebala utvrditi je li bilonezakonitosti u realizaciji Ugovora o nabavi 210 vatrogasnih vozilakoji je bivša Vlada lani potpisala s njemačkim konzorcijem DebisInternational, doznaje se u MUP-u.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Policija po nalogu Državnog odvjetništva provodi istragu koja bi trebala utvrditi je li bilo nezakonitosti u realizaciji Ugovora o nabavi 210 vatrogasnih vozila koji je bivša Vlada lani potpisala s njemačkim konzorcijem Debis International, doznaje se u MUP-u.

"Uprava kriminalističke policije provela je dio izvida i o svemu je izvijestila Državno odvjetništvo po čijem nalogu su izvidi i poduzeti", kazao je Hini Igor Štefanec iz MUP-ovog Odjela za odnose s javnošću. Dodao je da policija provodi još neke radnje, no nije želio otkriti o kakvim radnjama je riječ. O dosadašnjim rezultatima policijske istrage u MUP-u također nisu željeli govoriti, a ni u Državnom odvjetništvu danas se nisu mogle doznati nikakve pojedinosti.

Prema pisanju današnjeg Večernjeg lista, MUP je prije dvije godine raspisao javni natječaj za kupnju 210 vatrogasnih vozila. Na natječaju je pobijedio njemački Daimler Chrysler preko konzorcija Debis International, čija je ponuda za oko 150 milijuna kuna bila skuplja od Tehnomehanike iz Marije Bistrice.

U Ministarstvu financija tada su obrazložili da Tehnomehanika nije ispunila dvije trećine uvjeta iz natječaja, ni financijskih ni tehničkih, te da joj je prijetio i stečaj.

Natječaj na kraju nije prihvaćen zbog toga što je, kako je tada izvijestilo Ministarstvo financija, Vlada predvidjela neznatno manji iznos za nabavu vozila nego što je bila ponuda Debisa i jer je odlučeno da se vozila ne uvoze, već da se u što većoj mjeri proizvode u Hrvatskoj.

Ministarstvo gospodarstva je nakon toga s njemačkim konzorcijem dogovorilo da se vozila dijelom proizvode u Hrvatskoj, točnije u ozaljskoj tvrtki IM Metal koja je dio konzorcija u kojem je i austrijska kompanija Rosenbauer International. Bivša Vlada je potom, kako piše tisak, na zatvorenom dijelu sjednice posao s njemačkom tvrtkom proglasila javnim interesom i u listopadu prošle godine, bez natječaja, sklopila ugovor vrijedan oko 600 milijuna kuna kojim je predviđena isporuka 210 vatrogasnih vozila do 2009.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙