FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

opet požar na miniranom području između medaka i ribnika; saniraju se požari u zadarskoj i šibensko-kninskoj županiji

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Na području između Medaka i Ribnikau Ličko-senjskoj županiji danas je izbio požar na miniranom inepristupačnom području gdje je, na oko 150 hektara, gorjela trava inisko raslinje, no vatrogasci su uspjeli uz pomoć dva kanadera oko 18sati lokalizirati požar.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Na području između Medaka i Ribnika u Ličko-senjskoj županiji danas je izbio požar na miniranom i nepristupačnom području gdje je, na oko 150 hektara, gorjela trava i nisko raslinje, no vatrogasci su uspjeli uz pomoć dva kanadera oko 18 sati lokalizirati požar.

Na području Medaka puše jak vjetar, pa vatrogasci mogu gasiti samo rubna područja uz veliki oprez, izviješteno je večeras iz Državnog vatrogasnog operativnog centra MUP-a i istaknuto da na tom požarištu gasitelji i dalje dežuraju.

U Zadarskoj županiji danas su izbila dva požara, i to u mjestima Poljica-Žerava i Sveti Petar kod Sukošana.

Požar u Poljicama, koji je obuhvatio 60 hektara trave i niskog raslinja, lokaliziran je oko 15 sati. U gašenju je sudjelovalo 20 vatrogasaca s devet vozila iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Zadra i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Pljusak, a zbog jakog vjetra i mogućnosti širenja požara, u gašenju je sudjelovao i kanader. Požarište se sanira, a vatrogasci još dežuraju na požarištu.

Požar u Svetom Petru kod Sukošana u kojem je na 0,2 hektara gorjela makija i suha trava ugašen je oko 10,55 sati. U gašenju je sudjelovalo 10 gasitelja iz JVP-a Grada Zadra i DVD-a Sukošan, a u gašenju je pomogao i kanader.

Dva su požara izbila i u Županiji šibensko-kninskoj. U zaseoku Mrđeni kod Drniša požar trave niskog raslinja i dijela borove šume koji je lokaliziran oko 15 sati gasilo je 16 gasitelja iz JVP-a Drniša s tri vozila, a zbog jakog vjetra u gašenju je sudjelovao i kanader. Požarište se sanira, a gasitelji još dežuraju.

Požar na području Žigovića kod Knina ugašen je u 12,53 sati, a vatru na pašnjaku i kamenjaru na površini od oko 12 hektara ugasilo je šest vatrogasaca iz JVP-a Grada Knina i DVD-a Knin s dva vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙