FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar kod Šibenika širi se prema brdu Orlovača, u pomoć pozvani pripadnici HV-a

ŠIBENIK, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Požar koji je oko 11,30 sati izbioizmeđu Dubrave i Rakova sela u blizini Šibenika, trenutačno se nošenjakim vjetrom promjenjiva smjera širi prema nepristupačnim dijelovimabrda Orlovača, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednikaDražena Slavice.
ŠIBENIK, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Požar koji je oko 11,30 sati izbio između Dubrave i Rakova sela u blizini Šibenika, trenutačno se nošen jakim vjetrom promjenjiva smjera širi prema nepristupačnim dijelovima brda Orlovača, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice.

Na površini od oko 50 hektara gori gusta borova šuma, trava i nisko raslinje, a u gašenju, uz Javnu vatrogasnu postrojbu Šibenik, sudjeluju dobrovoljna vatrogasna društva i 4 kanadera.

Na terenu je trenutačno 105 gasitelja i 32 vatrogasna vozila te četiri "canadeira".

Iako se još prije kratkog vremena činilo da vatru neće biti tako lako staviti pod nadzor, po procjeni županijskog vatrogasnog zapovjednika, požar bi ipak mogao biti lokaliziran do večeri.

U pomoć su pozvani i pripadnici namjenski organiziranih snaga Hrvatske vojske, koji bi u večerašnjim i noćnim satima trebali čuvati požarište i zamjeniti gasitelje.

"Svi su objekti na području Dubrave i Rakova sela obranjeni", izjavio je Slavica. Dodao je da su "neki objekti u opasnosti bili u početku, neposredno nakon izbijanja požara, no obranjeni su i nema mjesta panici".

Zbog oštećenja električnog voda i gašenja požara, bez struje su još uvijek stanovnici Dubrave, Danila i Perkovića, u šibenskom zaleđu.

Po riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika, pretpostavlja se da je požar uzrokovao građevinski stroj koji je presjekao niskonaponski kabel uz trasu spojne ceste za autoput Zagreb-Split.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙