FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKI OTMIČARI PRIJETE UBOJSTVOM AMERIČKOG NOVINARA

BAGDAD, 19. kolovoza 2004. (Hina/Dpa) - Irački otmičari zaprijetili suda će za 48 sati pogubiti zatočenog američkog novinara ukoliko SAD nepovuku snage iz svetog grada Najafa, izvijestila je televizijskapostaja al-Jazeera.
BAGDAD, 19. kolovoza 2004. (Hina/Dpa) - Irački otmičari zaprijetili su da će za 48 sati pogubiti zatočenog američkog novinara ukoliko SAD ne povuku snage iz svetog grada Najafa, izvijestila je televizijska postaja al-Jazeera.

Postaja je emitirala video snimku koja prikazuje taoca kako kleči ispred petorice maskiranih i naoružanih muškaraca. Otmičari tvrde da pripadaju skupini pod nazivom Brigade mučenika.

Novinar Michah Garen (36) i njegov irački prevoditelj oteti su u petak iz trgovine u južnom gradu Nasairiyah. Garen je autor dokumentaraca koji je istraživao pljačke vrijednosti iz Iraka.

Stranci su u Iraku postali mete otmica u posljednjih nekoliko mjeseci. Skupine otmičara zahtijevaju povlačenje snaga pojedinih zemalja ili tvrtki, a mnoge su otmice završile ubojstvima nakon što zahtjevima nije udovoljeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙