FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INTERFAX: JEDAN OD STRADALIH ZRAKOPLOVA POSLAO PORUKU O OTMICI

ZAGREB/MOSKVA, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Prije nego što je ruskiputnički zrakoplov Tupoljev-154 s 44 putnika i osam članova posadenestao s radara kasno sinoć kod Rostova na Donu iz zrakoplova jeupućena poruka o otmici, javila je u srijedu ruska agencija Interfax.
ZAGREB/MOSKVA, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Prije nego što je ruski putnički zrakoplov Tupoljev-154 s 44 putnika i osam članova posade nestao s radara kasno sinoć kod Rostova na Donu iz zrakoplova je upućena poruka o otmici, javila je u srijedu ruska agencija Interfax.

Poruka pilota zrakoplova primljena je u 23,04 sata po moskovskom vremenu, nakon čega se zrakoplovu gubi svaki trag.

Rusko Ministarstvo za izvanredna stanja u srijedu ujutro je objavilo da su ostatci zrakoplova pronađeni blizu Rostova na Donu, grada na jugu Rusije.

Zrakoplov je letio iz Moskve prema ljetovalištu Soči na Crnom moru. Samo nekoliko minuta ranije oko 150 kilometara od Moskve srušio se zrakoplov Tupoljev-134 u kojem su bila 34 putnika i osam članova posade.

Očevici tvrde da je taj zrakoplov, koji je iz Moskve letio za Volgograd, prije pada eksplodirao, a njegovi ostatci pronađeni su kod sela Bučalki i prema dosadašnjim podacima nema preživjelih.

Prema izvješću Itar-Tassa, moskovska kontrola zračnog prometa od posade tog zrakoplova nije zaprimila nikakav signal o mogućim problemima.

Oba zrakoplova poletjela su iz moskovske zračne luke Domodedovo. Upravo taj podatak i da su zrakoplovi gotovo istodobno nestali s radara upućuje da je možda riječ o planiranoj terorističkoj akciji, izjavio je za Interfax neimenovani zrakoplovni dužnosnik.

Okolnosti pada jednog, a nestanka drugog zrakoplova, među ostalim, istražuje i ruska služba sigurnosti FSB i to po naredbi predsjednika Vladimira Putina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙