FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAMAS PREUZEO ODGOVORNOST ZA NAPADE NA AUTOBUSE

JENIN/JERUZALEM, 31. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Anonimni dojavljivačpreuzeo je u utorak u ime oružanog ogranka Hamasa odgovornost zadvostruki samoubilački napad u Beershevi, na jugu Izraela, u kojemuje, prema posljednim podacima, poginulo 15 ljudi, javlja Francepresse.
JENIN/JERUZALEM, 31. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Anonimni dojavljivač preuzeo je u utorak u ime oružanog ogranka Hamasa odgovornost za dvostruki samoubilački napad u Beershevi, na jugu Izraela, u kojemu je, prema posljednim podacima, poginulo 15 ljudi, javlja France presse.

Dojavljivač je kazao da su napad počinile Brigade Ezzedinea Al-Qassama u znak osvete za ubojstvo dvojice vođe Hamasa koje su Izraelci ubili proljetos, ali i solidarnosti s palestinskim zatvorenicima koji od sredine kolovoza štrajkaju glađu.

U eksplozijama u dvama gradskim autobusima u Beershevi poginulo je, prema posljednjim podacima, najmanje 15 ljudi, a više od 80 je ozlijeđeno.

Reagirajući na napade, izraelski premijer Ariel Sharon najavio je nastavak borbe protiv terorizma "svim snagama".

Napade je osudio i njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer.

Fischer, koji se nalazi u posjetu Egiptu, kazao je kako je napad jasno pokazao da je potrebno uložiti sve moguće napore kako bi se u regiji postigli mir i stabilnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙