FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOBENSKI FESTIVAL ZBOG RUMSFELDA MIJENJA IME

LJUBLJANA,31. kolovoza 2004.(Hina) - Zbog američkog ministra obraneDonalda Rumsfelda jedan će međunarodni festival koji se svake godineodržava u Sloveniji promijeniti ime i neće se više predstavljati kao"Festival nove Europe".
LJUBLJANA,31. kolovoza 2004.(Hina) - Zbog američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda jedan će međunarodni festival koji se svake godine održava u Sloveniji promijeniti ime i neće se više predstavljati kao "Festival nove Europe".

"Otkako je Rumsfeld taj izraz upotrijebio u jednom drugom kontekstu, počeli smo ga izbjegavati", rekao je u utorak na konferenciji za novinare direktor međunarodnog festivala komercijalnog oglašavanja Jure Apih.

"Ne želimo biti nova Europa u Rumsfeldovom smislu iako je nakon 1. svibnja cijela Europa nova Europa", tvrdi Apih najavljujući oglašivački festival "Zlatni bubanj" koji će se kroz mjesec dana održati u Portorožu.

Rumsfeld je izraz Nova Europa upotrijebio pred američku intervenciju u Iraku, označujući njime europske države koje su za razliku od Njemačke i Francuske podržale američki i britanski pogled na iračku krizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙