FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KAKO JE SLOVENIJA U JEDNOM EUROPSKOM ZEMLJOVIDU DOBILA IZLAZ NA OTVORENO MORE

ZAGREB,24. KOLOVOZA(Hina) - Jedan je europski ured u Bruxellesu nasvojim internet stranicama objavio zemljovid jugoistočne Europe spromijenjenim granicama između Slovenije i Hrvatske, navodi u rubricizanimljivosti ljubljanski "Dnevnik".
ZAGREB,24. KOLOVOZA(Hina) - Jedan je europski ured u Bruxellesu na svojim internet stranicama objavio zemljovid jugoistočne Europe s promijenjenim granicama između Slovenije i Hrvatske, navodi u rubrici zanimljivosti ljubljanski "Dnevnik".

"Činjenica da Sloveniji pripada pristup otvorenom moru nije strano ni nekim uredima unutar Europske unije", konstatira ljubljanski list u osvrtu na pojavu spomenutog zemljovida na internet stranicama europskog Ureda za usklađivanje zajedničkog tržišta u okviru osnovnih podataka o Sloveniji.

Sjedište spomenute agencije nalazi se u Španjolskoj, navodi "Dnevnik", dodajući da su tako "nama naklonjeni prijateljski Španjolci" proširili Sloveniju "na današnji hrvatski teritorij".

Nikad nećemo doznati je li europske birokrate na taj čin naveo neki stari austro-ugarski zemljovid na kojem je administrativno područje sa sjedištem u Ljubljani sezalo do Krka ili je možda riječ o dobronamjernim željama za dokončanjem slovensko-hrvatskog spora oko Piranskog zalejva ili je pak na djelu bilo već poslovično neznanje zapadnih Europljana, ističe list.

No, moramo priznati da je pogled na takvu, malo veću Sloveniju - posebno ako je obogaćena dodatnom obalom i prelijepim Jadranskim morem - itekako privlačan ali i povoljan jer bi Slovencima omogućio jeftinije ljetovanje nego dosad "jer su Hrvati pred sezonu navili cijene. Kad bi sve skupa bilo istina...", dodaje "Dnevnik" u rubrici zanimljivosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙