FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

u PRVIH ŠEST SATI NOVOG PROMETNOG ZAKONA U ZAGREBU 12 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA

Hrvatska-prometu PRVIH ŠEST SATI NOVOG PROMETNOG ZAKONA U ZAGREBU 12 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA

ZAGREB/SPLIT/OSIJEK/RIJEKA, 20. kolovoza 2004.(Hina)-Prvih šest sati primjene novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji, među ostalim, vozačima brani i najmanju količinu alkohola u krvi, zagrebačka policija zaustavila je 12 vozača koji su prilikom alkotestiranja "napuhali" više od zakonom dozvoljenih 0,00 promila.

Od "pijanaca" zaustavljenih na užem području grada njih četvero imalo je manje od starim zakonom dozvoljenih 0,5 promila. Šest vozača napuhalo je do 1,5 primila, a dvojica između 1,5 i 2,0 promila.

Po riječima načelnika zagrebačke policije Krešimira Šulca rezultati govore o potrebi strožeg zakona, kojim se, kako je rekao, nastoji uvesti više reda u promet i smanjiti broj stradalih. Dodao je da je na zagrebačkom području u poslijednje vrijeme porastao broj prometnih nesreća, te stradalih i poginulih sudionika u prometu.

Najavio je da će zagrebačka policija i predstojećeg vikenda strože nadgledati promet, posebno u odnosu na vožnju pod utjecajem alkohola.

U ostalim hrvatskim velikim gradovima prometna policija imala je nešto manje posla nego u metorpoli.

Tako su u Splitu primjerice tijekom noći naplaćene svega dvije prometne kazne, a zaustavljen je jedan vozač koji je u krvi imao 2,5 promila alkohola. Splitska prometna policija također je najavila veće aktivnosti u provjerama na drogu te jače kontrole nošenja kaciga u motociklista.

Po informacijama iz riječke policije stanje je bilo uobičajeno.

Na području Osječko-baranjske Policijske uprave danas je u razdoblju od 6 do 14 sati proveden nadzor nad 461 motornim vozilom, od čega su u 78 slučajeva poduzete represivne mjere.

Od najčešće evidentiranih prekršaja navode 29 slučajeva vožnje pod neupaljenim svijetlima, 19 prekršaja uslijed nevezivanja sigurnosnog pojasa, tri slučaja nepropisnog pretjecanja, a evidentirano je i nekoliko prekršaja vezano uz vožnju neregistriranih vozila te vozača koji su upravljali vozilima, unatoč izrečenoj zabrani zbog ranijih prekršaja.

Nije bilo alkoholiziranih vozača, koji bi se kažnjavali u skladu s novim zakonskim propisima. Tek su tijekom noći, na području Đakova i Valpova, dva vozača zatečena pod utjecajem alkohola, međutim, policija ističe da se radilo o koncentracijama koje bi bile kažnjive i po starom zakonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙