FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Nadzorni odbor "3. maja"

RIJEKA, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Glavna skupština dioničarariječkoga Brodogradilišta "3. maja" opozvala je danas dosadašnjiNadzorni odbor i imenovala novi s Davorom Begonjom na čelu.
RIJEKA, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Glavna skupština dioničara riječkoga Brodogradilišta "3. maja" opozvala je danas dosadašnji Nadzorni odbor i imenovala novi s Davorom Begonjom na čelu.

Osim njega u Nadzornom odboru su Mladen Štic i Vladimir Brusić, a Vlado Šumonja kao predstavnik zaposlenika ostao je članom NO-a te se o njegovu mjestu nije ni glasovalo. Četvrti predloženi član NO-a Mladen Šugar, predstavnik Hrvatske stranke umirovljenika, na današnjoj je sjednici odustao od kandidature, ustvrdivši da je "izmanipuliran i podmetnut kao kandidat za člana NO umjesto dosadašnjih članova".

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina usprotivili su se opozivu NO-a tvrdeći da su njegovi rezultati rada vrlo dobri. Zbog odustanka Šugara, Hrvatski fond za privatizaciju će u sljedećih 10 dana predložiti četvrtog člana NO-a.

Dosadašnji članovi NO-a bili su Goran Rameša, predsjednik, Alceo Frank, Anđelko Krpan i Lazar Nežić, članovi. Sva izvješća su prihvaćena, a u izvješću o poslovanju je navedeno da su 2003. u brodogradilištu predana tri broda, obavljena četiri porinuća i isto toliko polaganja kobilica za gradnju novih brodova. Navedeno je da je proizvodnost porasla za 12,7 posto te da su 2004. potpisani ugovori za gradnju još 12 brodova pa su pogoni "3. maja" popunjeni do 2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙