FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRČKI MINISTAR GOSPODARSTVA: OLIMPIJSKE IGRE DOBRA INVESTICIJA

ATENA, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Grčki ministar gospodarstvaJiorgos Alogoskoufis izjavio je da su Olimpijske igre bile dobrainvesticija za njegovu zemlju, unatoč ranijim bojaznima oko spiralnograsta troškova.
ATENA, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Grčki ministar gospodarstva Jiorgos Alogoskoufis izjavio je da su Olimpijske igre bile dobra investicija za njegovu zemlju, unatoč ranijim bojaznima oko spiralnog rasta troškova.

"Igre su bile vrijedne toga. Bile su vrijedne troškova koje smo podnijeli. Unatoč poteškoćama s kojima smo se suočili, bilo je to odlično ulaganje za Grčku", izjavio je u intervjuu za časopis To Vima.

Alogoskoufis je rekao da su Igre koristile imidžu zemlje, dale poticaj nacionalnom povjerenju, te su rezultirale novim sportskim objektima i omogućile zemlji da iskoristi prilike za promoviranje izvoza i turizma.

Dao je na znanje da su troškovi bili "zaista značajni" te da ih je bivša socijalistička vlada bila "podcijenila za 40 posto".

Najnovija procjena troškova koju grčki dužnosnici pripisuju organizaciji Olimpijade dosegnula je sedam milijardi eura, dok je u početku planiran proračun od 4,6 milijardi. Troškovi organizacije napregnuli su grčke javne financije do maksimuma, povećavši ionako bujajući javni dug zemlje te gurnuvši proračunski manjak znatno iznad limita od tri posto BDP-a definiranog Europskim paktom o stabilnosti i rastu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙