FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: ROGGE - OLIMPIJSKE IGRE NEĆE DONIJETI GUBITAK

ATENA, 12. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Olimpijske igre nećedonijeti gubitak unatoč drastičnim troškovima grčkih organizatora,kazao je danas predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO)Jacques Rogge.
ATENA, 12. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Olimpijske igre neće donijeti gubitak unatoč drastičnim troškovima grčkih organizatora, kazao je danas predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge.

Originalni proračun od 3,5 milijardi eura za Igre, čije je svečano otvaranje u petak navečer, narastao je za 2,5 milijardi eura, ali Rogge i dalje vjeruje da Grci neće ući u "nedopušteni minus".

"Ljudi pričaju o deficitu, ali nitko za sada ne zna točne brojke", kazao je Rogge novinarima na zatvaranju zasjedanja MOO-a.

"Morate shvatiti da postoji operativni proračun- proračun za dva tjedna Igara. Od 1984. godine tu se ostvaruje zarada", dodao je.

"U Ateni očekujemo da ćemo ostati na nuli ili čak ostvariti zaradu, a ta će zarada biti iskorištena za promicanje sporta", kazao je Rogge, dodavši da postoji drugi proračun za opću infrastrukturu.

"To uključuje ceste, zračne luke, luke i molove...to nije samo za dva tjedna Igara. To će zemlji služiti još generacijama. Želimo ostaviti baštinu ovoj zemlji", dodao je predsjednik MOO-a.

U Sydneyu je, kako je rekao, prodano devet i pol milijuna ulaznica. Ovdje je, rekao je Rogge, cilj prodati oko pet milijuna.

"To pokazuje da će prihodi biti manji i više odgovarati ovoj manjoj zemlji", pojasnio je Rogge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙