FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOSCHKA FISCHER U JORDANU OBEĆAO JAČU ULOGU EU NA BLISKOM ISTOKU

AMAN, 29. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Fischer u nedjelju je u Jordanu ustvrdio kako će EU upostizanju mirovnog rješenja između Izraela i Palestinaca bitiravnopravna SAD.
AMAN, 29. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer u nedjelju je u Jordanu ustvrdio kako će EU u postizanju mirovnog rješenja između Izraela i Palestinaca biti ravnopravna SAD.

"Mislim da SAD to ne mogu učiniti same, jer smo mi izravni susjedi... i tamošnji događaju utjecat će na našu sigurnost", rkao je Fischer novinarima nakon razgovora s jordanskim kolegom Marwanom Muasherom.

"EU i dalje ostaje pri međunarodnom mirovnom planu, mirovnim smjernicama i odgovarajućim rezolucijama Vijeća sigurnosti i smatramo da je ovom području potreban ravedni kompromis koji će se temeljiti na dvije države", rekao je Fischer.

Govoreći o izraelskom planu povlačenja vojske iz pojasa Gaze, Fischer je istaknuo kako Europa smatra da nakon toga treba uslijediti potpuno povlačenje iz ostalih područja.

Fischer, koji se nalazi na petodnevnoj bliskoistočnoj turneiji, tijekom dana bi se trebao susresti i s jordanskim kraljem Abdullahom II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙