FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAMNA ČOKOLADA POBOLJŠAVA CIRKULACIJU

MUENCHEN, 29. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dobra vijest zaljubitelje čokolade: tamna čokolada poboljšava cirkulaciju.
MUENCHEN, 29. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dobra vijest za ljubitelje čokolade: tamna čokolada poboljšava cirkulaciju.

Čokolada omogućuje širenje krvnih žila i sprječava stvaranje štetnih ugrušaka, otkrli su grčki znanstvenici.

Znanstvenici s atenskoga medicinskog fakulteta rekli su na godišnjem sastanku Europskoga društva kardiologa da 100 grama tamne čokolade popravlja funkciju krvnih žila kod zdravih mladih osoba na najmanje tri sata.

Zaštitna svojstva tamne čokolade koja sadrži veliku količinu favonoida već su neko vrijeme poznata, ali najnovije istraživanje pokazalo je da tamna čokolada poboljšava rad endotelija, tankoga sloja koji prekriva unutrašnjost krvnih žila.

Prošle godine talijanski i britanski znanstvenici otkrili su da obična čokolada povećava razinu antioksidansa u krvi za gotovo 20 posto. Mliječna čokolada, međutim, nema takvo djelovanje. Vjerojatno zbog toga što mlijeko ometa proces apsorpcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙