FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U OSIJEKU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN NESTALIH OSOBA

OSIJEKU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN NESTALIH OSOBAOSIJEK,28. kolovoza(Hina) - U organizaciji osječke Udruge "ŽrtveDomovinskog rata" u Osijeku je večeras obilježen 30. kolovoza,Međunarodni dan nestalih osoba, u znak sjećanja na nestale osobe spodručja Osječko-baranjske županije u srpskoj agresiji tijekomDomovinskog rata.
OSIJEK,28. kolovoza(Hina) - U organizaciji osječke Udruge "Žrtve Domovinskog rata" u Osijeku je večeras obilježen 30. kolovoza, Međunarodni dan nestalih osoba, u znak sjećanja na nestale osobe s područja Osječko-baranjske županije u srpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata.

Pred spomen obilježjem civilnim i vojnim stradalnicima Domovinskog rata na Trgu Slobode predstavnici grada Osijeka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće.

U prostorijama Kapucinske crkve u Osijeku postavljena je izložba fotografija nestalih i stradalih osoba, pod nazivom "Žrtve ne smiju biti zaboravljene".

Na izložbi je predstavljeno oko 150 fotografija koje prikazuju stradanja građana Osijeka i okolnih mjesta tijekom velikosrpske agresije 1991. i 1992. godine. Izložba će biti otvorena do 2. rujna.

Predsjednica Udruge "Žrtve Domovinskog rata", Štefica Krstić, rekla je kako se u Osječko-baranjskoj županiji još uvijek traži više od stotinu nestalih osoba.

Naglasila je kako se današnjim okupljanjem obilježava 13. obljetnica patnji i uspomena na sve koji su stradali i čija je sudbina još nepoznata.

Sa skupa je upućen apel predsjednicima države, Vlade i Hrvatskog sabora te nadležnima u Vladi, u kojem se upozorava kako se veliki broj posmrtnih ostataka stradalih i dalje vode kao neidentificirani, a ujedno se pozivaju nadležne državne institucije da se maksimalno založe za brže razrješavanje sudbine nestalih osoba i utvrđivanje identiteta do sada neidentificiranih žrtava.

Izložbu fotografija otvorio je gvardijan Kapucinskog samostana u Osijeku, Ante Kukavica, a on je također, u spomen na sve poginule i nestale osobe u Domovinskom ratu, predvodio misu zadušnicu u osječkoj Kapucinskoj crkvi.

(Hina) xvuč ysp

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙