FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: Do kraja rujna zastava zatočenih i nestalih u Saboru

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosornajavila je da bi danas Ocjenjivački sud trebao izabrati jedan od 17prispjelih radova na natječaj za zastavu za zatočene i nestalehrvatske branitelje i civile, simbol koji podsjeća da Hrvatska joštraga za 1189 zatočenih i nestalih.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je da bi danas Ocjenjivački sud trebao izabrati jedan od 17 prispjelih radova na natječaj za zastavu za zatočene i nestale hrvatske branitelje i civile, simbol koji podsjeća da Hrvatska još traga za 1189 zatočenih i nestalih.

Na konferenciji za novinare rekla je da će 30. kolovoza na Dan nestalih osoba na skupu u Petrinji biti objavljena odabrana zastava, a nakon toga počinje žurna provedba kako bi do kraja rujna zastava bila postavljena u Hrvatskom saboru.

Kosor je rekla da je poslala pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu u kojem ga je zamolila da se postavljanje zastave dopusti u blizini ulaza u sabornicu. Namjera je da ta zastava u sabornici ostane sve dok sudbina i posljednjeg s popisa zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila ne bude poznata, rekla je.

Zastava će podsjećati ovaj i sve buduće sazive Hrvatskog sabora i Vladu da je pitanje zatočenih i nestalih najveće humanitarno pitanje i da potraga ne smije stati sve dok sudbine svih njih ne budu poznate.

Kosor je, najavivši novi projekt rehabilitacije hrvatskih branitelja u toplicama, objasnila kako je Ministarstvo potpisalo ugovore sa specijalnim bolnicama za rehabilitaciju i liječenje u Krapinskim, Varaždinskim, Daruvarskim i Bizovačkim toplicama te s Biokovkom i liječilištem u Topuskom. Pozvala je sve hrvatske branitelje sa zdravstvenim tegobama, koji se do sada nisu mogli koristiti nekim od oblika liječenja ili rehabilitacije, da se jave na natječaj koji će biti stalno otvoren, kako bi već u rujnu počeli organizirano odlaziti na liječenje i rehabilitaciju.

Predviđamo da bi u tijeku godine oko 500 hrvatskih branitelja odlazilo na rehabilitaciju i liječenje, rekla je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙