FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SODANO: PAPA JE ZAŠTIĆEN SVOJOM BORBOM ZA MIR

RIM, 28. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Najveće jamstvo za sigurnost papeIvana Pavla Drugog je njegovo zagovaranje mira i zauzimanje protivratova, što bi trebalo odgovoriti svakog zlonamjernika da ga napadne,rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano urazgovoru za subotnji izdanje lista "Corriere della Sera" povodominformacija da se priprema atentat na Svetog Oca.
RIM, 28. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Najveće jamstvo za sigurnost pape Ivana Pavla Drugog je njegovo zagovaranje mira i zauzimanje protiv ratova, što bi trebalo odgovoriti svakog zlonamjernika da ga napadne, rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano u razgovoru za subotnji izdanje lista "Corriere della Sera" povodom informacija da se priprema atentat na Svetog Oca.

Prema informacijama talijanskih karabinjera iz sastava međunarodnih snaga u BiH, skupina od desetero terorista (sedmero žena i trojice muškarca) stigla je iz Brčkog u Rim s namjerom da izvrše napad na Vatikan.

Papa i njegovi suradnici primili su tu informaciju s vjerom u Boga, u sve, pa i teroriste, da će shvatiti da je "Papa uvijek bio i jest apostol mira te je uvijek branio svaku osobu i sve narode", rekao je Sodano.

"Zlo uvijek postojalo, a terorizam je tragedija današnjice pred kojom treba primijeniti načelo krsćanske tradicije, odnosno zauzimati se za izbjegavanje zla kao da sve ovisi o nama i zatim vjerovati u Boga kao da sve ovisi od njega", rekao je Sodano odgovarajući na pitanje o terorističkim prijetnjama Vatikanu.

Načelnik policije distrikta Brčko Milenko Milićević je u petak demantirao tvrdnje prema kojima je u Italiju iz Brčkog stiglo deset terorista s ciljem djelovanja u Vatikanu. Miličević je kategorički odbio istinitost te informacije tvrdeći da je to "proizvoljna i neargumentirana novinarska interpretacija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙