FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VATIKAN: PAPA ĆE NASTAVITI PUTOVANJA I VJEROJATNO IĆI U ISTANBUL

RIM, 16. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Premda je sve slabijeg zdravlja isve umorniji, Ivan Pavao II. će nastaviti sa svojim putovanjima,doznaje se u ponedjeljak u Vatikanu.
RIM, 16. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Premda je sve slabijeg zdravlja i sve umorniji, Ivan Pavao II. će nastaviti sa svojim putovanjima, doznaje se u ponedjeljak u Vatikanu.

Papa će "zapreke preskakati srcem", rekli su vatikanski dužnosnici dodajući kako su mnogi pogrešno shvatili njegove riječi izrečene pred Špiljom ukazanja u Lourdesu.

Kada je Ivan Pavao II. u Lourdesu, gdje je boravio 14. i 15. kolovoza, kazao kako je "dostigao cilj svoga hodočašća", bilo je onih koji su to shvatili kao njegov opraštaj. No takvo što se u Vatikanu kategorično odbacuje te je danas potvrđeno da će Papa prisustvovati nacionalnom okupljanju talijanske katoličke akcije, organizacije katoličke mladeži, 5. rujna u Loretu.

Tijekom svečane mise u nedjelju u Lourdesu, 84-godišnji papa Karol Wojtyla se loše osjećao i u jednom trenutku je na poljskome jeziku kazao: "Pomozite mi". Potom je popio malo vode i nastavio služiti misu.

Vatikan je u ponedjeljak objavio i da "ne isključuje mogućnost Papina putovanja u Istanbul 30. studenog".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙