FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DARFUR: MALO NADE ZA POSTIZANJE MIROVNOG SPORAZUMA

ABUJA, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Pobunjenici Darfura, na zapaduSudana, ne vjeruju da će mirovni pregovori u Abuji, podpokroviteljstvom Afričke unije, omogućiti rješenje krize, aliisključuju mogućnost napuštanja pregovora, rekao je u petak jedan odnjihovih predstavnika.
ABUJA, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Pobunjenici Darfura, na zapadu Sudana, ne vjeruju da će mirovni pregovori u Abuji, pod pokroviteljstvom Afričke unije, omogućiti rješenje krize, ali isključuju mogućnost napuštanja pregovora, rekao je u petak jedan od njihovih predstavnika.

"Došli smo u Abuju u nadi da možemo postići prihvatljiv i razuman mir. Ali nakon onoga što smo čuli i vidjeli da poduzima sudanska vlada, naša nada u postizanje mirovnog sporazuma je sve manja", izjavio je šef izaslanstva Pokreta za pravdu i jednakost (JEM) Ahmed Mohamed Tugod.

"Vlada nije nimalo ozbiljna ni uključena u rješavanje problema Darfura", ocijenio je on.

Tugod drži da su tijekom posljednjih 48 sati arapske provladime djandjawidske milicije napade sela Darfura i ubile više desetina civila. Afrička unija, koja je poslala u regiju promatrače zadužene nadgledati prekid vatre, nije mogla potvrditi te optužbe.

Pobunjenički čelnik Tugod je rekao da je zadovoljan UN-ovim izviješćem o humanitarnom stanju u Darfuru, koje je predstavljeno u četvrtak na konferenciji i ocijenio je da ono odgovara stvarnom stanju.

Pobunjenici će sami izraditi prikaz stanja u pokrajini u subotu u nastavku konferencije u Abuji, precizirao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙