FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP PREDLAŽE:SVE NEOBVEZUJUĆE PONUDE ZA SUNČANI HVAR U UŽI IZBOR

ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Stručne službe Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) predložit će Upravnom odboru HFP-a da svih sedamneobvezujućih ponuda pristiglih na natječaj za javno-privatnopartnerstvo (JPP) u Sunčanom Hvaru uđu u uži krug, 'short listu' za topartnerstvo.
ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Stručne službe Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) predložit će Upravnom odboru HFP-a da svih sedam neobvezujućih ponuda pristiglih na natječaj za javno-privatno partnerstvo (JPP) u Sunčanom Hvaru uđu u uži krug, 'short listu' za to partnerstvo.

Potpredsjednik HFP-a u Sektoru prodaje Ivan Gotovac najavio je danas da bi se sjednica UO HFP-a mogla održati već idući tjedan, a podrži li se prijedlog HFP-a svih će sedam tvrtki imati pravo na dubinski uvid u stanje Sunčanog Hvara odnosno "due dilligence".

Govoreći o ponudama, Gotovac naglašava da se u svima manje ili više opsežno nude različite pravne i financijske strukture, prijedlozi i uvjeti JPP-a u Sunčanom Hvaru.

Kako bi se ponude što temeljitije i kvalitetnije analizirale HFP je ovoga tjedna objavio i natječaj za svog pravnog savjetnika, s rokom podnošenja ponuda 25. kolovoza. Gotovac napominje i da će neobvezujuće ponude, odnosno elemente njihove pravne strukture za JPP u Sunčanom Hvaru, još dodatno razmotriti i odabrani pravni savjetnik. Dodaje i da su se neke ozbiljne pravne tvrtke već javile Fondu za taj posao, no da će o njihovim imenima moći govoriti tek po isteku roka za podnošenje ponuda.

Sve bi to trebalo trajati, kako je i najavljivano pri otvaranju neobvezujućih ponuda, do kraja kolovoza ili prve polovice rujna, kada bi Fond, uz pomoć pravnog savjetnika, zatražio obvezujuće ponude, najavljuje Gotovac. Drži da bi, bude li sve teklo po planu, cijeli posao oko JPP u Sunčanom Hvaru mogao biti dovršen do kraja listopada.

Do kraja ovoga tjedna očekuju se mišljenja resornog ministarstva o ponudama za prodaju udjela u Hotelima Lapad te Srebreno, za koje su u užem izboru po tri tvrtke. Odluka o kupcu, najavljuje Gotovac, očekuje se u rujnu.

Najavljujući skoru objavu natječaja za prodaju udjela u Hotelima Podgora i Živogošće, Gotovac je kazao da za dva natječaja koja su otvorena do 30. kolovoza - za prodaju udjela u Hotelima Split i Omišalj - ima interesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙