FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO JORDANSKOG PREMIJERA

HVAR, , 27. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić u petak je u Hvaru primio predsjednika Vlade HašemitskeKraljevine Jordan, Faisala Al Fayeza s kojim je u zajedničkomjednosatnom razgovoru razmijenio mišljenje o globalnoj politici,posebno rastućoj prijetnji terorima i kriznim žarištima, te razmotriounprijeđenje bilateralnih odnosa dviju država.
HVAR, , 27. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u petak je u Hvaru primio predsjednika Vlade Hašemitske Kraljevine Jordan, Faisala Al Fayeza s kojim je u zajedničkom jednosatnom razgovoru razmijenio mišljenje o globalnoj politici, posebno rastućoj prijetnji terorima i kriznim žarištima, te razmotrio unprijeđenje bilateralnih odnosa dviju država.

Tijekom jednosatnog razgovora u lođi hvarskog hotela Palace hrvatski predsjednik i jordanski premijer zaključili su da se globalni terorizam može ukloniti jedino ako se uklone njegovi pravi uzroci, što znači da treba suzbijati siromaštvo i pružati potporu malim zemljama za samostalnost.

U izjavi nakon sastanka predsjednik Mesić je kazao kako će terorizam postati prošlost tek onda kad se ovi problemi razriješe. Predsjednik Mesić je pozdravio izaslanstvo Jordana, naglasivši kako je premijer Al Fayez imao nekoliko važnih susreta u Hrvatskoj. Između Hrvatske i Jordana ne postoji nijedno otvoreno pitanje, kazao je Predsjednik, ali postoje veliki potencijali za suradnju.

"Upravo smo o tome danas razgovarali, ali ne samo o suradnji u gospodarstvu, nego i u kulturi, kako bi se dva naroda bolje upoznala. Hrvatske luke i te kako mogu pomoći jordanskoj privredi, a to je ogromno područje, a preko Jordana Hrvatska može doći do velikoga tržišta", kazao je predsjednik Mesić, dodavši kako očekuje da poslije posjeta premijera Jordana suradnja između dvije zemlje bude još značajnija.

Jordanski premijer Jordan Faisal Al Fayez posebno je istaknuo topli doček u Hrvatskoj, u kojoj se "osjeća kao kod kuće". Velika želja jordanskog vladara Abdulaha II. jest jačanje odnosa s Hrvatskom, rekao je Al Fayez dodavši kako je jordanskom kralju jako stalo do te suradnje.

"Razgovarali smo o suradnji u turizmu, energetici, ali smo razgovarali i o političkim teškoćama, na Bliskom istoku i suglasili se da se treba boriti protiv terorizma i naći pravedno rješenje za Irak i Palestinu", rekao je jordanski premijer.

Posjet Hrvatskoj jordanski premijer ocijenio je kao vrlo uspješan. Jordan je ulaz u Irak i gospodarstvo Hrvatske od toga može imati velike koristi, a s druge strane Hrvatska predstavlja za Jordan vrata prema Europi, istaknuo je jordanski premijer dodavši kako će nastojati da se između Ammana i Zagreba uspostavi redovna zračna linija

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙