FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN PROTOKOL O OSNIVANJU HRVATSKO-JORDANSKOG POSLOVNOG VIJEĆA

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatska i Jordan potpisali su učetvrtak u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu Protokolo osnivanju hrvatsko-jordanskog poslovnog vijeća.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatska i Jordan potpisali su u četvrtak u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu Protokol o osnivanju hrvatsko-jordanskog poslovnog vijeća.

Protokol, koji su potpisali predsjednik HGK Nadan Vidošević i predsjednik Jordanske trgovinske komore Haydar Murad u nazočnosti premijera dviju zemalja, trebao bi omogućiti unapređenje i širenje gospodarske suradnje.

Vijeće će podupirati uspostavu izravnih veza između jordanskih i hrvatskih organizacija i tvrtki, pružit će im pomoć u njihovim aktivnostima i olakšati razvoj bilateralnih odnosa, odnosno suradnje na području trgovine, industrije i ulaganja, rekao je Vidošević. Osim toga, nastavio je, "jedni drugima možemo biti vrata u regionalnom smislu", misleći pritom da Jordan preko Hrvatske može doći na tržište srednje Europe, a Hrvatska preko Jordana u tu regiju.

Ovaj Protokol potpisan je u okviru višednevnog službenog posjeta jordanskog premijera Faisala al Fayeza koji je doputovao u srijedu u Hrvatsku u pratnji brojnog izaslanstva poslovnih ljudi.

Predsjednik Trgovinske komore Jordana Haydarv Murad, koji predvodi izaslanstvo gospodarstvenika, rekao je da posjet "predstavlja namjeru jordanske vlade da izgradi što više mostova s Hrvatskom" u interesu jedne i druge strane.

Izrazio je uvjerenje da će uspostava vijeća biti začetak veza u području trgovine, ulaganja i robne razmjene, koja je, kako je rekao, ispod očekivanja. Također je rekao da će vijeće pomoći u otkrivanju mogućih potencijala i potreba tržišta.

Jordan predstavlja "vrlo važna strateška vrata za obnovu Iraka i tu možemo raditi zajedno", istaknuo je.

Premijer Sanader, koji je najavio svoj posjet Jordanu u listopadu, ponovio je poziv gospodarstvenicima za kretanje u konkretne projekte i rekao da je u pripremi sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između dviju zemalja koji bi trebao biti gotov za nekoliko mjeseci.

Njegov jordanski kolega al Fayez opetovano je istaknuo veliki interes za jačanje suradnje, a osobito na području trgovine i ulaganja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙