FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI ATLETIKA - FAZEKAS OPTUŽIO ORGANIZATORE ZA GESTAPO MEDOTE

BUDIMPEŠTA, 26. kolovoza (Hina/Reuters) - Mađarski bacač diska RobertFazekas, kojem je oduzeta zlatna olimpijska medalja jer se nijepojavio na dopinškom testu, optužio je dužnosnike Olimpijskog odboraza neljudsko ponašanje.
BUDIMPEŠTA, 26. kolovoza (Hina/Reuters) - Mađarski bacač diska Robert Fazekas, kojem je oduzeta zlatna olimpijska medalja jer se nije pojavio na dopinškom testu, optužio je dužnosnike Olimpijskog odbora za neljudsko ponašanje.

"Ponašali su se prema meni kao Gestapovci u drugom svjetskom ratu. Bili su krajnje nekorektni i bezobrazni. Skinuli su me do gola," kazao je Mađar.

Mađar je ostao bez medalje zbog pokušaja prevare. Prvotno je odbio pristupiti dopinškoj kontroli, a kada je ipak pristao, pokušao je podmetnuti tuđi uzorak urina, ali kontrolori su ga uhvatili u prijevari. Stoga je bio izbačen s Igara i oduzeta mu je medalja.

"Koliko mi znamo, Robert nije mogao dati dovoljan uzorak, te je stoga ostao na dopinškoj kontroli do tri ujutro," poručili su iz Mađarskog olimpijskog odbora.

Fazekas se vratio u Mađarsku, a u rodnom Szombathely dočekalo ga je više stotina ljudi kako bi mu pružili podršku.

"Nisam bio pozitivan na dopinškom testu. Nikada nisam uzimao nedozvoljene stimulanse," dodao je Mađar, koji je najavio je da će svoj slučaj diskvalifikacije, predstaviti Sportskom arbitražnom sudu u Lausasani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙