FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: OLIMPIJADA PROTIVNO OČEKIVANJIMA TURISTE PREUSMJERILA PREMA HRVATSKOJ

ZAGREB, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Unatoč Olimpijadi dojam je daturisti koji prolaze lukom Ancone prednost pred Grčkom daju Hrvatskoj,piše Il Messaggero u izdanju za Anconu primjećujući kako Olimpijadaprotivno očekivanjima nije dovela do povećanja prometa u anconskojluci.
ZAGREB, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Unatoč Olimpijadi dojam je da turisti koji prolaze lukom Ancone prednost pred Grčkom daju Hrvatskoj, piše Il Messaggero u izdanju za Anconu primjećujući kako Olimpijada protivno očekivanjima nije dovela do povećanja prometa u anconskoj luci.

Pri ukrcaju na šest trajekata iz Ancone za Igoumenitzu i Patras u Grčkoj nije bilo gužve, "štoviše, izgleda da su upravo olimpijske igre, bilo radi straha od atentata ili radi povećanja cijena, turiste nagnale da se okrenu hrvatskim obalama", piše list.

List prenosi i zapažanje Stefana Sargentija iz anconske lučke uprave da su mnogi turisti ove godine odlučili zaobići grčke obale. "Glede Grčke možemo govoriti i o malom padu prometa dok vrlo dobro ide Hrvatska (59.000 ukrcaja samo u srpnju). Prošlog smo tjedna dostigli vrhunac s 30.000 ukrcaja u samo dva dana. Ovaj je tjedan, međutim, mirniji. Mnogi su turisti ove godine odlučili izbjeći grčke obale iz straha od gužve, napuhanih cijena uslijed velikog sportskog događaja a možda i zbog straha od terorističkog napada", rekao je Sargenti listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙