FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Madžarski turist bez ikakvih sredstava za plaćanje hotela odgovarat će za prijevaru

KARLOVAC/JOSIPDOL, 3. kolovoza 2004. (Hina) - U Istražnom centruŽupanjskog suda u Karlovcu saslušan je danas madžarski državljaninGyörgy Majtenyi iz Budimpešte zbog osnovane sumnje da je počiniokažnjivo djelo prijevare, jer je u hotelu "Josipdol" u Josipdoluboravio od 27. srpnja do 3. kolovoza, a kad je trebao platiti 1925kuna za hotelske troškove, dao je lažni broj Visa kartice, rekavši nakraju da nema čime platiti.
KARLOVAC/JOSIPDOL, 3. kolovoza 2004. (Hina) - U Istražnom centru Županjskog suda u Karlovcu saslušan je danas madžarski državljanin György Majtenyi iz Budimpešte zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo prijevare, jer je u hotelu "Josipdol" u Josipdolu boravio od 27. srpnja do 3. kolovoza, a kad je trebao platiti 1925 kuna za hotelske troškove, dao je lažni broj Visa kartice, rekavši na kraju da nema čime platiti.

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak odredila mu je 48-satno zadržavanje i predmet poslala Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu.

Na novinarsko pitanje o mogućem ishodu rekla je da je moguća novčana i zatvorska kazna do pet godina, ali je dotičnu slučaju vjerojatniji izgon iz Hrvatske na određen rok.

Voditeljica hotelskih služba Marija Špehar rekla je da je madžarski gost najavio da će u hotelu ostati tri tjedna, što je za Josipdol neobično jer su najčešći gosti u prolazu i ostaju jedan ili dva dana. Neobično je i to što je jako sličio na foto-robot počinitelja koji je ozlijedio dvojicu braće u kukuruzištu blizu Bjelovara, pa su ga u međuvremenu saslušali ogulinski policajci.

No hotelsko je osoblje postalo sumnjičavo i zato što je gost na sobni račun uzimao sve, pa i cigarete, što je značilo da uopće nema novca. Kad mu je rečeno da kuća potkraj tjedna uvijek naplaćuje račune te kad je upitan kako će platiti, gost je na papiriću napisao navodni broj Visa kartice.

Dok je telefonom u Visi provjeravana autorizacija broja kartice, gost je u sobi užurbano spremao kofere, no osoblje je pozvalo policiju i zaustavilo ga.

"U sobi smo nakon njegova odlaska pronašli sudsku zabranu devetgodišnjeg boravka u Sloveniji zbog neplaćanja hotelskih računa u Piranu, a u liječničkoj dokumentaciji piše da je nezaposlen", rekla je voditeljica Špehar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙