FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA POZDRAVIO SUDIONIKE OLIMPIJSKIH IGARA

RIM, 8. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. pozdravio je unedjelju sudionike Olimpijskih igara u Ateni koje počinju sljedećitjedan istaknuvši kako se nada da će Olimpijada proći bez napetosti.
RIM, 8. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. pozdravio je u nedjelju sudionike Olimpijskih igara u Ateni koje počinju sljedeći tjedan istaknuvši kako se nada da će Olimpijada proći bez napetosti.

Ivan Pavao II. istaknuo je tijekom današnjeg angelusa u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima kako je Olimpijada prilika za "vedre susrete" u svijetu koji je katkada "potresen tolikom mržnjom i nasiljem".

Ivan Pavao II. poželio je vedrinu uoči Olimpijskih igara u Ateni, gradu koji ga je posebno toplo pozdravio tijekom njegova hodočašća u povodu jubileja 2000. godine Pavlovim stopama.

Iz ljetne papinske rezidencije u Castelgandolfu, Ivan Pavao II. je prije molitve angelusa zazvao na Olimpijadu i cijeli svijet sporta "majčinsku zaštitu presvete Djevice". Papa je Mariji posvetio i hodočašćenje koje će ostvariti u subotu i nedjelju 14. i 15. kolovoza u francusko Gospino svetište u Lourdes.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙