FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRODOGRADILIŠTE ULJANIK ZBOG OTPISA ULAGANJA ISKAZALO GUBITAK

PULA,26. kolovoza(Hina) - Zbog jednokratnog otpisa amortizacije uslijedulaganja 84 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju gradnje trupa,brodograđevna industrija Uljanik Grupa poslovnu 2003. završava sgubitkom od 49,5 milijuna kuna.
PULA,26. kolovoza(Hina) - Zbog jednokratnog otpisa amortizacije uslijed ulaganja 84 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju gradnje trupa, brodograđevna industrija Uljanik Grupa poslovnu 2003. završava s gubitkom od 49,5 milijuna kuna.

Na današnjoj glavnoj godišnjoj skupštini Društva istaknuto je da je ta lanjska investicija u poslovnim knjigama jednokratno otpisana sukladno zakonskoj mogućnosti, što je u konačnici rezultiralo negativnim poslovnim rezultatom jer bi, istaknuto je, u suprotnom dobit iznosila oko 35 milijuna kuna.

Skupština je istodobno donijela i odluku o pokriću gubitka iz tekuće godine i prenesenih gubitaka iz prijašnjih godina, ukupno 181,6 milijuna kuna, nakon čega se zadržana dobit od 68 milijuna kuna prenosi u slijedeću godinu.

Predsjednik Uprave brodogradilišta Karlo Radolović u svom je obraćanju dioničarima izrazio zadovoljstvo što je društvo poslovalo uspješno, posebno po pokazateljima likvidnosti te kontinuiranom skraćivanju rokova isporuke. No, upozorio je i da razarajuće tečajne razlike te stalni rast cijena čelika, kako je rekao, "nagovješćuju teško razdoblje".

"Današnji Uljanik ima dobre temelje, čvrstu nadgradnju i sigurnu budućnost", ustvrdio je Radolović izrazivši uvjerenje kako će se manjim promjenama gospodarske politike prema izvoznicima stvoriti uvjeti ne samo za realizaciju razvoja već i za podizanje socijalne politike i politike nagrađivanja na jednu prihvatljiviju razinu, ne napuštajući pritom politiku stalnog podizanja motivacije i putem stimulativnih mjera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙