FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA-GOSPODARSTVO-ZA ČETVRTAK, 26. KOLOVOZA

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 26. kolovoza.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 26. kolovoza.

ZAGREB - Predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu Božidar Pankretić na konferenciji za novinare govorit će o zabrinjavajućem stanju vanjskotrgovinske bilance poljoprivredno-prehrambenih proizvoda (11,00 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. marka 6).

SAMOBOR - Slovenska trgovačka tvrtka Era u Samoboru će otvoriti novi trgovački centar "Era". Vrijednost te investicije je 9,4 milijuna eura, trgovački je centar veličine 14 tisuća četvornih metara, a zapošljava više od 200 djelatnika. Otvaranju će, kako su najavili iz tvrtke Era, biti nazočni ministri gospodarstva Hrvatske i Slovenije, Branko Vukelić i Matej Lahovnik. (15,30 sati konferencija za novinare, 17,00 otvaranje, Era Centar, Zagrebačka 51, Samobor).

BEOGRAD - Hrvatske željeznice (HŽ), holding "Slovenske železnice" i Željezničko-transportno poduzeće (ŽTP) Beograd potpisat će Ugovor o dugoročnoj poslovnoj suradnji. Potpisivanjem toga sporazuma usuglašeni su svi uvjeti potrebni za pokretanje novog teretnoga vlaka "Sava express", kao zajedničkog projekta slovenskih, hrvatskih i srpskih željeznica.

Tim će se vlakom prevoziti pošiljke robe i tovarenih tzv. intermodalnih jedinica (UTI), čime se tržištu nudi pouzdana i stalna ponuda s konkurentnom razinom prijevoznih cijena, voznim vremenom (nešto više od 14 sati), optimalnim prijevoznim uvjetima i drugo.

Vlak bi trebao krenuti u promet 1. listopada, a kako najavljuju iz HŽ-a, tjedno bi vozio jedan par vlakova, od Ljubljane preko Zagreba do Beograda, i obrnuto.

U ime HŽ-a Sporazum će potpisati predsjednik Uprave Tomislav Josip Mlinarić, u ime "Slovenskih železnica" generalni direktor Blaž Miklavčič, dok će u ime ŽTP-a Beograd to učiniti generalni direktor Milanko Šarančić (11 sati, ŽTP Beograd, Nemanjina 6).

ZAGREB - Predstavnici Riviera hotela i ljetovališta promovirat će novo ime tvrtke i iznijeti novosti iz poslovanja (20,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Dobit Nove banke na kraju prvog polugodišta ove godine iznosila je 37,5 milijuna kuna i bila je za oko 7,5 milijuna kuna, odnosno gotovo 25 posto, veća u odnosu na dobit iz istog razdoblja prošle godine. Po podacima iz konsolidiranog financijskog izvješća Nove banke, koje prenosi Zagrebačka burza, samo u drugom ovogodišnjem tromjesečju ta je banka ostvarila neto dobit u iznosu od gotovo 27 milijuna kuna.

ZAGREB - Tvrtka za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam HUP-Zagreb d.d., u čijem je sastavu šest značajnijih zagrebačkih hotela, prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s neto dobiti od 12,47 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju ta dobit iznosila 24,62 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi HUP-Zagreb u prvih šest ovogodišnjih mjeseci od 46,24 milijuna kuna za 25,5 posto su manji nego u istom polugodištu prošle godine, pri čemu su prihodi od prodaje u zemlji smanjeni 4 posto.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: darko.bukovic&hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙