FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: ŽUPANIJSKO POGLAVARSTVO RAZMATRALO TURISTIČKA KRETANJA U ISTRI

PULA: ŽUPANIJSKO POGLAVARSTVO RAZMATRALO TURISTIČKA KRETANJA U ISTRIPULA,24. kolovoza(Hina) - Član poglavarstva Istarske županije zaduženza turizam Veljko Ostojić na današnjoj je sjednici istaknuo kako je uprvih sedam mjeseci ove godine Istri boravilo 1.476.038 gostiju, štoje svega jedan posto više nego lani odnosno 6,5 posto više u odnosu na2002. godinu.
PULA,24. kolovoza(Hina) - Član poglavarstva Istarske županije zadužen za turizam Veljko Ostojić na današnjoj je sjednici istaknuo kako je u prvih sedam mjeseci ove godine Istri boravilo 1.476.038 gostiju, što je svega jedan posto više nego lani odnosno 6,5 posto više u odnosu na 2002. godinu.

Od ukupnog broja turista čak 1.366.743 gosta bili su stranci među kojima su najbrojniji bili Nijemci i to 319.813 osoba što je tri posto više nego lani. U tom razdoblju u Istarskoj županiji je ostvareno 8.997.495 noćenja što je također jedan posto manje nego lani te jedan posto više nego u 2002. godini.

Prema Ostojićevim riječima u Istri trenutačno boravi 154.890 turista od čega 149.900 inozemnih te 4.991 domaćih što je četiri posto više nego lani te 15 posto više u odnosu na 2002. godinu.

Na području turističke zajednice grada Rovinja ostvareno je najviše noćenja i to 1.313.904 noćenja ili 14,6 posto svih noćenja ostvarenih u Istri.

Uočene trendove povećanja broja dolazaka i smanjenja noćenja odnosno sve kraćeg boravka gostiju u Istri možemo protumačiti kao posljedicu recesije u emitivnim zemljama zapadne Europe te značajnog povećanja cijena u našim turističkim destinacijama" - istaknuo je Veljko Ostojić. Dodao je kako je povećanje broja domaćih gostiju djelom uzrokovano i najavom inspekcijskih nadzora na terenu što je potaknulo veći broj prijava boravka gostiju i plaćanja boravišne pristojbe.

U nastavku današnje sjednice Županijskog poglavarstva načelnik istarske Policijske uprave Loris Kozlevac ustvrdio je da tijekom turističke sezone nije zabilježen niti jedan događaj koji bi svojim posljedicama i intenzitetom ugrozio sigurnost građana, pa tako i turista i njihove imovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙