FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Desetogodišnji Ante Vučković pobjednik DJEČJe ALKe VUČKOVIĆA

SINJ, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Alajčauš, desetogodišnji AnteVučković s nadimkom Čiči Riči, pobjednik je 49. dječje alke Vučkovića,održane danas u zaseoku Vučkovićima u sinjskome selu Brnazama unazočnosti oko dvije tisuće gledatelja.
SINJ, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Alajčauš, desetogodišnji Ante Vučković s nadimkom Čiči Riči, pobjednik je 49. dječje alke Vučkovića, održane danas u zaseoku Vučkovićima u sinjskome selu Brnazama u nazočnosti oko dvije tisuće gledatelja.

U toj sve popularnijoj Dječjoj alci, koja se održava po pravilima Sinjske alke, sudjeluju dječaci u dobi od tri do deset godina isključivo s prezimenom Vučković. Iz Vučkovića je potekao i fra Pavao Vučković, jedan od organizatora i vođa obrane Sinja od Turaka godine 1715., kada je u čast te pobjede nad turskim osvajačima utemeljena viteška igra - Sinjska alka.

Današnji pobjednik skupio je devet "punata" pogodivši u svakoj trci "u sridu". Njega je vojvoda Andrija Vučković Maći proglasio slavodobitnikom i na koplje mu privezao znamen pobjednika - hrvatsku trobojnicu.

U natjecanju je sudjelovalo 20 malih kopljanika, koji trče Alku bez konja, ali u odorama sličnim alkarskim koje su im sašile mame i bake. Svi nastupaju pod nadimcima kao što su Vatreni Poljubac, Povratnik, Dopunski Broj, Jedva, Zvrk i td.

(Hina) xbp ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙