FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA NAJAVIO POVRATAK IKONE KAZANJSKE BOGORODICE RUSIJI

RIM, 22. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Ivan Pavao II. najavio je unedjelju tijekom angelusa da će ikona Kazanjske Bogorodice biti uskorovraćena Rusiji.
RIM, 22. kolovoza 2004. (Hina/AR) - Ivan Pavao II. najavio je u nedjelju tijekom angelusa da će ikona Kazanjske Bogorodice biti uskoro vraćena Rusiji.

Papa je danas angelus održao u dvorištu papinskog ljetnikovca u Castelgandolfu pokraj Rima, te kazao kako će na općoj audijenciji u srijedu 25. kolovoza biti održana molitva uz ikonu Kazanjske Bogorodice koju će nakon toga posebno vatikansko izaslanstvo odnijeti u Moskvu patrijarhu Ruske pravoslavne crkve Alekseju II.

Papa je danas kazao kako je slika bila u njegovoj sobi gdje je Kazanjska Bogorodica bdjela nad njegovim radom.

Ikona se, naime, čuva u Papinoj sobi od 1981. godine, a Papa ju je namjeravao osobno odnijeti u Moskvu ili u grad Kazanj, ali u tome nije uspio pa će slika biti vraćena Rusiji 28. kolovoza ove godine.

Inače, slika Kazanjske Bogorodice nastala je 1579. godine i pripisuju joj se čudotvorstva. Slika je 1904. ukradena u Moskvi, a 1917. trgovac umjetninama Shevligan prodao ju je u Londonu. Slika je dospjela u SAD odakle je 1970. godine poklonjena crkvi u Fatimi, u Portugalu. Nakon atentata na Ivana Pavla II. 1981. godine, slika Kazanjske Bogorodice poklonjena je Papi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙