FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EKSPROPRIJACIJOM RIJEŠEN PROBLEM ZEMLJIŠTA ZA TVORNICU KIA-e

BRATISLAVA, 19. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Slovačka vlada pribjeći ćeeksproprijaciji zemljišta kako bi riješila imovinske nesporazume kojisu zaprijetili realizaciji vrijednog projekta izgradnje tvornicevozila Kia Motorsa, objavio je danas slovački dnevni list SME.
BRATISLAVA, 19. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Slovačka vlada pribjeći će eksproprijaciji zemljišta kako bi riješila imovinske nesporazume koji su zaprijetili realizaciji vrijednog projekta izgradnje tvornice vozila Kia Motorsa, objavio je danas slovački dnevni list SME.

Odlukom o eksproprijaciji, koju je objavio slovački ministar gospodarstva Pavol Rusko, završeno je 4-mjesečno natezanje vlade i vlasnika otprilike 40 posto od 220 hektara zemljišta potrebnog za izgradnju milijardu američkih dolara vrijedne tvornice u okolini Zilina.

Rusko, koji je zatražio da se lokacija za izgradnju tvornice premjesti u drugi grad, pozvao je na oduzimanje zemljišta "kao manje od dva zla". Kia se, naime, usprotivila premještanju lokacije, budući je već započela zemljane radove kraj Ziline.

Proces bi mogao izazvati mjesecima duge sudske postupke, no s vremenom će vlasnici zemljišta, koji zahtijevaju 300 kruna (9,2 usd) po četvornom metru, morati prihvatiti vladinu ponudu od svega 140 kruna. Kia se nada započeti proizvodnju krajem 2006. s kapacitetom od 300.000 vozila godišnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙