FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠNE PRIPREME ZA MANIFESTACIJU "KAJ SU JELI NAŠI STARI 2004."

VRBOVEC, , 16. kolovoza 2004. (Hina) - U tijeku su završne pripreme za24. turističko-kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši sati 2004.",koju od 27. do 29. kolovoza 2004. organizira Turistička zajednicagrada Vrbovca u suorganizaciji s Pučkim otvorenim učilištem Vrbovec.
VRBOVEC, , 16. kolovoza 2004. (Hina) - U tijeku su završne pripreme za 24. turističko-kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši sati 2004.", koju od 27. do 29. kolovoza 2004. organizira Turistička zajednica grada Vrbovca u suorganizaciji s Pučkim otvorenim učilištem Vrbovec.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je predsjednik Republike Stjepan Mesić, supokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije te Grad Vrbovec. Generalni sponzor manifestacije je PIK Vrbovec - MI d. d. dok su medijski pokrovitelji Večernji list, Radio Sljeme i Radio Vrbovec.

Manifestacija "Kaj su jeli naši stari" i ove godine će okupiti članice sedam udruga žena vrbovečkoga kraja čije će menije starinskih jela, nekih starijih i od 150 godina, ocjenjivati tročlana prosudbena komisija u sastavu: Božica Brkan, Zlatko Puntijar i Tomislav Radić.

Kulinarske spelancije naših starih bit će izložene na Gradskoj tržnici u subotu, 28. kolovoza od 11 sati te će ih moći kušati i posjetitelji, koji će moći probati i pečeno turopoljsko prase koje daruje Plemenita općina Turopolje. Bit će tu i slavonski specijaliteti koje će izvan konkurencije kuhati članice Hrvatsko kulturno-umjetničke udruge Trenk iz Nove Gradiške, koje sudjeluju u kulturno-umjetničkom programu.

Posebnim programom nazvanim "Vrbovec u glazbi i plesu" u subotu od 20 sati obilježit će se 760 godina postojanja grada. U nedjelju prije podne bit će organiziran i poseban program za djecu, a navečer će u crkvi sv. Vida koncert održati klapa Zrinski.

Na livadi oko tržnice stanovnici okolnih sela u nedjelju će prikazati tradicionalne seoske poslove, kao što su oranje i sijanje s konjskom zapregom, vršenje žita a na tržnici valjati rublje i presti na kolovratu te tkati na razboju.

Vrbovečkim gostima, za koje je organiziran i poseban vlak Hrvatskih željeznica, na izložbenim mjestima u središtu grada bit će ponuđeni domaći kolači i vino vrbovečkih vinara, moći će se provozati oldtimerima te konjskim zapregama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙