FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: POVEĆAN BROJ FRANCUSKIH TURISTA REZULTAT JE POJAČANE PROMIDŽBE

ZAGREB, 30. srpnja 2004. (Hina) - Pojačana promidžba Hrvatske kaopoželjne turističke destinacije, dovela je do znatnog povećanja brojaFrancuza koji ljetuju na Jadranu, doznaje se iz Hrvatske turističkezajednice (HTZ).
ZAGREB, 30. srpnja 2004. (Hina) - Pojačana promidžba Hrvatske kao poželjne turističke destinacije, dovela je do znatnog povećanja broja Francuza koji ljetuju na Jadranu, doznaje se iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Francuski ured HTZ-a naglašava da u povećanju broja francuskih turista važnu ulogu ima i najpopularija francuska TV emisija o kulturi i turizmu "Des racines et des ailes" (Od korijena do krila) koja se prikazuje u najgledanijem večernjem terminu na 3. programu nacionalne televizije TF3 i u kojoj je predstavljena hrvatska turistička i kulturna ponuda.

Poslije njezina prikazivanja zabilježen je pravi "boom" francuskih turista, napominje HTZ, a popularnost hrvatske obale toliko je porasla da i prvi program francuske nacionalne televizije - TF1, uskoro dolazi snimiti emisiju o Hrvatskoj. Isto tako, poznata turistička emisija "Thalassa" u svojoj špici tijekom cijelog ljeta emitira kadrove s Korčule.

Po podacima HTZ-a, u prvih pet mjeseci ove godine Hrvatsku je posjetilo oko 83 tisuće Francuza, što je čak 124 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, kada ih je bilo 37 tisuća.

Oni su ostvarili 232 tisuće noćenja, 116 posto više nego u prošlogodišnjem razdoblju siječanj - svibanj. U strukturi evidentiranih stranih noćenja Francuzi su dosegnuli 5,8 posto.

Francuski turisti, ističe HTZ, veliki su individualci i uglavnom na ljetovanja odlaze u vlastitom aranžmanu. Organizirano najviše dolaze starije osobe koje vole krstarenja i posjete nacionalnim parkovima. Preferiraju Dalmaciju, dok su za sjeverni Jadran manje zainteresirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙