FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAKON DUGOG ČEKANJA GOOGLE SPREMAN ZA TRŽIŠNI DEBI

NEW YORK, 19. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dionice kompanije Googledanas će na američkom tehnološkom tržištu Nasdaq doživjeti svoj debiputem javne ponude.
NEW YORK, 19. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Dionice kompanije Google danas će na američkom tehnološkom tržištu Nasdaq doživjeti svoj debi putem javne ponude.

Google je u srijedu objavio da je snizio očekivanu cijenu svojih dionica s ranijih između 108 i 135 dolara na 85 dolara za dionicu, nakon što je njegova inicijalna ponuda dionica bila pogođena čitavim nizom pogrešaka i pogoršanim tržišnim uvjetima.

Od trenutka kada je prvi puta najavljena u travnju do sada, stalno je nailazila na poteškoće, od zabrinutosti da su svojim intervjuem osnivači kompanije u časopisu Playboy možda prekršili pravila SEC-a, pa do objave da je SEC počeo neformalnu istragu zakonitosti njihove ponude da ponovno otkupe izdane dionice.

Smanjena je i ponuda dionica koje se mogu kupiti, s ranije planiranih 25,7 na 19,6 milijuna, čime osnivači kompanije, Sergej Brin i Larry Page planiraju prikupiti 1,67 milijardi dolara.

Ukupna vrijednost te šest godina stare kompanije za pretraživanje Interneta tako iznosi 23 milijarde dolara, što je više od Amazon.coma, koji vrijedi 16 milijardi, te gotovo kao i General Motorsa, čija je tržišna kapitalizacija 23,7 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙