FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU, 14. KOLOVOZA

ZAGREB, 14. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 14. kolovoza.
ZAGREB, 14. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 14. kolovoza.

LOURDES - Papa Ivan Pavao II. posjetit će francusko svetište Lourdes u povodu 150. obljetnice objave dogme o bezgrešnom začeću Djevice Marije (i 15. kolovoza). Najavljen je sastanak s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

MOSKVA - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld u posjetu Rusiji, gdje će u subotu razgovarati sa svojim ruskim kolegom Sergejem Ivanovim, a prema najavama u središtu razgovora biti će vojna suradnja te globalna sigurnosna pitanja, posebice terorizam i oružje za masovno uništenje. Prema ruskoj agenciji Interfax, američki i ruski ministri obrane

trebali bi tijekom susreta u St. Petersburgu potpisati plan vojne suradnje za 2005., a moglo bi biti riječi i o američkom planu jačanja radarske postaje na Grenlandu, što bi, strahuju ruski dužnosnici, moglo ugroziti Rusiju.

NAJAF - Očekuje se prekid vatre između iračke milicije Mehdijeve vojske, američkih snaga i Iračana koji se bore na strani Amerikanaca a čije je sklapanje u petak objavio u Najafu glasnogovornik radikalnog šijitskog vođe Moqtada al Sadra. Do petka u ponoć njegovu tvrdnju nije potvrdio drugi izvor. Glasnogovornik je kazao da traju pregovori između američkih snaga i njihovih iračkih saveznika s jedne strane te milicije lojalne al-Sadru.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Branka Radman

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Duška Gerić

Tel: 385 1 4808645

Fax: 385 1 4808822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙