FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAITI: BIVŠI ČELNIK POBUNJENIKA OSLOBOĐEN OPTUŽBE ZA UBOJSTVO

PORT-AU-PRINCE, 18. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Bivši čelnikhaićanskog odreda smrti Louis Jodel Chamblain, koji je predvodiopobunjenike u svrgavanju bivšeg predsjednika Jeana-Bertranda Aristideas vlasti u veljači, oslobođen je u utorak optužbi za ubojstvo nakonkratkog sudskog procesa.
PORT-AU-PRINCE, 18. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Bivši čelnik haićanskog odreda smrti Louis Jodel Chamblain, koji je predvodio pobunjenike u svrgavanju bivšeg predsjednika Jeana-Bertranda Aristidea s vlasti u veljači, oslobođen je u utorak optužbi za ubojstvo nakon kratkog sudskog procesa.

Sjedinjene Države su priopćile da su "duboko zabrinute" zbog oslobađanja Chamblaina i bivšeg policijskog dužnosnika Jacksona Joannisa u obnovljenom sudskom procesu za ubojstvo poslovnog čovjeka i prodemokratskog aktivista Antoinea Izmerya 1993.

Skupine za ljudska prava također su osudile to kratkotrajno suđenje nazvavši ga sprdnjom, a ne pravdom i priopćile su da privremena vlada koja je preuzela vlast nakon što je Aristide pobjegao nije uspjela osigurati pravdu.

Chamblaina i Joannisa oslobodila je porota od 12 članova na posebnom zasjedanju suda u Port-au-Princeu koje je počelo u ponedjeljak i završilo u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙