FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VARAŽDINSKA PALAČA HERZER PRED OBNOVOM

VARAŽDIN, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Ravnatelj varaždinskog Gradskogmuzeja Branko Spevec i direktor poduzeća "Zagorje tehnobeton" MiroslavBunić potpisali su danas Ugovor o rekonstrukciji i obnovi kasnobaroknevaraždinske Palače Herzer.
VARAŽDIN, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Ravnatelj varaždinskog Gradskog muzeja Branko Spevec i direktor poduzeća "Zagorje tehnobeton" Miroslav Bunić potpisali su danas Ugovor o rekonstrukciji i obnovi kasnobarokne varaždinske Palače Herzer.

Radove koji će stajati 10,68 milijuna kuna sufinancirat će Grad Varaždin i Ministarstvo kulture, a projekt bi trebao biti ostvaren u iduće tri godine.

Palača je sagrađena 1791. godine, a od 1954. godine u njoj se nalazi Entomološka zbirka prof. Franje Košćeca, odnosno Entomološki odjel varaždinskog Gradskog muzeja sa svojim novoobnovljenim postavom "Svijeta kukaca".

Tijekom rekonstrukcije "Zagorje" će obaviti statičku i građevinsku sanaciju prizemlja podruma i dvorišnog gospodarskog objekta, obnoviti samu palaču i ulično pročelje te natkriti dvorište. Osim ugovora o rekonstrukciji palače, Spevec i Bunić potpisali su i četverogodišnji ugovor o sponzorstvu, kojim će tvrtka "Zagorje" ulagati u djelatnost muzeja, što je prvo veće ulaganje privrede u kulturu u Varaždinskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙