FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Donosimo pregled najvažnijihvijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SLAVONSKI BROD - Zamjenica županijskoga državnog odvjetnika Ljiljana Valinčić danas je istražnom sucu Županijskoga suda u Slavonskom Brodu podnijela istražni zahtjev protiv Marija Kozine (26), osumnjičena za prekjučerašnje ubojstvo Alena Čaldarevića (37), i predložila jednomjesečni pritvor koji je prihvaćen. Zbog načina počinjenja kažnjiva djela u istražnom je zahtjevu predložena kvalifikacija - teško ubojstvo - za što je predviđena zatvorska kazna od osam i više godina. Osumnjičenik je popodne sproveden u požeški zatvor.

SINJ - Nenad Bikić, 39-godišnji inženjer zaposlen u Hrvatskoj ratnoj mornarici, danas je u natjecanju za baru između 17 alkara kopljanika bio najuspješniji osvojivši ukupno devet bodova. On je u sve tri trke kopljem pronašao "sridu". Vršitelj dužnosti alkarskog vojvode Ivan Čikara proglasio ga je pobjednikom bare i na koplje mu privezao dva metra zelenog sukna koje simbolizira nekadašnje pravo alkara na košnju sijena u Sinjskom polju na predjelu zvanom Bare.

SISAK - Glinjani su danas prigodnim svečanostima obilježili 9. obljetnicu oslobođenja svoga grada u vojno-redarstvenoj akciji "Oluji" i povratka glinskog područja u hrvatski ustavno-pravni sustav te Dan grada Gline. Glinu su na današnji dan prije devet godina u 22,30 sati oslobodile postrojbe 20. glinske domobranske pukovnije, 153. brigada Hrvatske vojske, pripadnici "Osa", specijalne policijske postrojbe sisačko-moslavačke Policijske uprave, pripadnici glinske Policijske postaje i 102. brigade HV-a. U povodu obljetnice oslobođenja danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

ŠIBENIK - Kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske najavio je danas u Šibeniku Josip Kokić, javnosti poznat kao predsjednik Udruge za potporu Vukovaru "Siniša Glavašević" i po više štrajkova glađu, uglavnom zbog odnosa vlasti prema tome gradu. Poznajem ostale moguće kandidate za predsjednika, osim Borisa Mikšića, i mislim da sam u mnogo čemu bolji od njih", kazao je Kokić, istaknuvši da se ne boji prikupljanja 10 tisuća potpisa potrebnih za kandidaturu. Kokić je bio i nositelj Nezavisne liste u 5. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima u studenome 2003.

ZAGREB - Načelnik općine Donji Lapac Milan Đukić u današnjem pismu ministru razvitka Božidaru Kalmeti tvrdi kako je zadovoljan intenzitetom obnove kuća na području njegove općine, ali i upozorava na velik broj obustava postupaka obnove jer, kako kaže, građani nisu u mogućnosti u zadanom roku dostaviti potrebnu dokumentaciju. Izražavajući zadovoljstvo što je proces obnove na području Donjeg Lapca nastavljen, te će do kraja godine biti obnovljeno 80-ak kuća, Đukić upozorava da je prije desetak dana dobio obavijest o velikom broju obustava postupaka obnove, sa šturim objašnjenjem da stranka nije dopunila predmet s potrebnim dokumentima pa se smatra da je odustala od zahtjeva za obnovu.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić za službenoga posjeta Bugarskoj susreo se sa svojim bugarskim kolegom Božidarom Abraševom. Kako je danas priopćio Vladin Ured za odnose s javnosti, razgovarali su o unaprjeđenju kulturne suradnje dviju država, a posebno su naglašene vrlo čvrste hrvatsko-bugarske povijesno-kulturne veze. Konkretna suradnja dogovorena je u zaštiti i restauraciji kulturno-umjetničke baštine, u čemu bugarsko Ministarstvo kulture ima veliko iskustvo, stoji u priopćenju.

KARLOVAC - Već nekoliko dana karlovačka policija zaprima pozive građana da je u različitim dijelovima grada pa i samu središtu viđena lisica. Viša veterinarska inspektorica Karlovačke županije Branka Horvatić u telefonskoj izjavi za Hinu upozorila je da lisica u gradu može biti velika opasnost zbog moguće bjesnoće, koja je zarazna i smrtonosna za ljude.

VINKOVCI - Na središnji vinkovački gradski Trg bana Josipa Šokčevića 10. kolovoza navečer stići će skupina od 31 biciklista iz njemačkog okruga Emmendingena, koji su na put dugačak gotovo 1300 kilometara od grada Kenzingena do Vinkovaca pošli 31. srpnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u vinkovačkoj gradskoj upravi. Bicikliste predvodi gradonačelnik grada Kenzingena Matthias Guderjan, kazao je vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić, dodavši kako se biciklistički pohod organizira u znak potvrde prijateljstva tih dvaju gradova i zajedničke želje da potvrde pripadnost ujedinjenoj Europi.

TROGIR - U Trogiru će se od 8. do 14. kolovoza održati 2. međunarodno natjecanje tenora, i ove godine pod pokroviteljstvom predsjednika države Stjepana Mesića koji će nazočiti završnom gala-koncertu u kuli Kamerlengu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u trogirskoj gradskoj Loži. Natjecateljski dio toga glazbenog događaja na rasporedu je u crkvi sv. Petra 10., 11. i 12. kolovoza, a završni gala-koncert 14. kolovoza u povijesnoj tvrđavi - kuli Kamerlengu, kazao je predsjednik Festivalske udruge tenora, koja organizira natjecanje, Stjepan Brešan. Na gala-koncertu predstavit će se nagrađeni pjevači u pratnji Simfonijskog orkestra Hrvatske radio televizije pod ravnanjem maestra Nikše Bareze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙