FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBJAVLJENA JAVNA PONUDA ZA PREUZIMANJE DOM HOLDINGA

ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - OBJAVLJENA JAVNA PONUDA ZAPREUZIMANJE DOM HOLDINGA
ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - OBJAVLJENA JAVNA PONUDA ZA PREUZIMANJE DOM HOLDINGA

HINA - Financijski servis

Najveći pojedinačni dioničar Dom Holdinga, SN Holding, zajedno s tvrtkom Epima objavio je ponudu za preuzimanje preostalih dionica Dom Holdinga, i to po cijeni od 60 kuna po dionici.

Kako stoji u ponudi, koju danas prenosi Varaždinska burza, u vlasništvu SN Holdinga trenutno je 1,9 milijuna, odnosno 24,47 posto dionica Dom Holdinga, dok je društvo Epima vlasnik 1,13 milijuna ili 13,95 posto dionica.

Zajedno su te dvije tvrtke 38,42-postotni vlasnici Dom Holdinga, koji ima oko 24 tisuće dioničara.

Ponuditelji u ponudi navode kako je cilj preuzimanja preostalih dionica Dom Holdinga iskorištavanje potencijala rasta vrijednosti Dom Holdinga kroz rast turističkog sektora u Hrvatskoj.

SN Holding je u lipnju najavio namjeru objave ponude za preuzimanje preostalih dionica, tumačeći to kao logičan korak u njihovoj investicijskoj politici, obzirom da SN Holding već nekoliko godina investira u dionice Dom holdinga, te da sada raspolaže i financijskim sredstvima temeljem kojih možemo objaviti takvu ponudu.

Tada je i objavljeno kako će ponuda za preuzimanje omogućiti kombinaciju financijskih izvora SN holdinga i Dom holdinga, te uspostaviti imovinski temelj koji će omogućiti jednostavnije financiranje velikih investicijskih projekata, poput turističkog naselja na poluotoku Lanterna i otoka Sv. Nikola u Poreču (Riviera holding) i hotela Plakir na Babinom kuku u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙